SVAKOG PETKA

Video |JEZIVA SNIMKA Naježit ćete se kada vidite kako je mladić divljao autom i razbio parkirana vozila

Idi na originalni članak

Riječ je uglavnom o mladim, ne baš iskusnim vozačima koji posjeduju skupe i nabrijane automobile. I nije ih briga kome smetaju niti koga ugrožavaju

Oglas

Vjerojatno bi volio da ga zovu brzim i žestokim, ali zapravo mu bolje odgovara epitet – mlad i nepromišljen, izvještava Marijana Čikić za RTL Vijesti.

“Umjesto da stane pa da gas pa prođe on je zanio se i sletio i razbio se, odnosno preletio je preko rinzola i zabio se u još dva parkirana auta. Hvala Bogu da je to bilo iza 11 navečer pa nitko nije prolazio rinzolom jer da je, mogao je nekoga ubiti”, kaže Rudolf Pavliček iz Zagreba.

Susjedima je već dosta njihova terora

“Krenu već oko osam se okupljati pa do dugo u noć, dva, tri ujutro nekad i duže”, kaže Vinko Škrlec iz Zagreba.

“Tu imaju četiri pješačka prijelaza i oni iz svih smjerova dolaze pod punim gasom, znaju se zaletavati u rotor, driftati po rotoru”, kaže Rudolf Pavliček.

“Divljaju, turiraju automobile, imaju probušene auspuhe, često zvuči kao nekakvi pucnjevi”, govori Vinko Škrlec.

I jutros na rotoru komadi koji su sinoć padali s auspuha. A na mjestu na kojem se tek punoljetni mladić zabio u dva parkirana automobila, razvaljen rubnjak i tragovi guma.

“Ovo sad više nema veze s entuzijazmom i s ljubavi prema automobilima nego isključivo divljaštvo i smetanje susjedima”, kaže Ivan Medved, predsjednik udruge ljubitelja automobila Swagger crew.

Ivan Medved organizira brojna druženja ljubitelja brzine, ali legalna, najavljena i dalje od kuća i zgrada. Ovo što rade neke nove generacije oštro osuđuje.

“Ne znam, evo stvarno ne znam. Ne idem na takva okupljanja, ne idem na takve terene već godinama nisam bio”, govori Medved.

Riječ je uglavnom o mladim, ne baš iskusnim vozačima koji posjeduju skupe i nabrijane automobile. I nije ih briga kome smetaju niti koga ugrožavaju.

Na pitanje zovu li policiju, Vinko Škrlec odgovara:

“Redovno, svaki petak, više nas, više puta, javljamo im preko njihove aplikacije i zovemo ih i uvijek kažu poslat ćemo ophodnju, dolazi, već su zvali i slično, ali ništa se ne događa na žalost.”

“Realno, da policija bude iskrena i da stvarno kaže koliko smo ih puta zvali mislim da je to preko tisuću puta. I više u zadnjih dvije godine”, govori Rudolf Pavliček.

Ali, oni su i dalje svaki petak ovdje kod Arene. Policija je bila i sinoć. Na uviđaju nakon prometne nesreće. I sve što se dogodilo je prekršajna prijava protiv mladog divljaka u BMW-u.

Na pitanje što bi im poručio kao stariji i iskusniji kolega, Medved odgovara:

“Smirite hormone, ništa drugo.”, izvještava Marijana Čikić za RTL Vijesti.

Exit mobile version