DOKAD OVAKO?

Video |Još jedno drastično poskupljenje: Litra mlijeka košta 10 kuna, a u nekim trgovinama i više

Idi na originalni članak

Na litri mlijeka koja košta deset kuna tek 30 posto ide mljekarima, a 65 posto, odnosno šest i pol kuna prerađivačima i trgovcima. Tu je i PDV od pet posto i 50 lipa

Oglas

Cijena mlijeka skočila je za 10 kuna po litri u nekim trgovinama, a u nekima i više od toga. Kupci, a posebno mljekari negoduju jer njima od toga idu tek tri kune, koliko iznosi otkupna cijena. Najviše od litre mlijeka zarade prerađivači i trgovci.

Stjepan Štabi iz okolice Ludbrega kaže kako mljekari u Hrvatskoj dobivaju najmanje u EU, a ljutiti su na prerađivače i trgovce koji, navode, na njima zarađuju. 

“Dobro, moraju oni nešto zaraditi, a li ne moraju zaraditi više nego mi koji to proizvedemo. Oni računaju samo za sebe, da imaju velike zarade, a za nas ne mari”, kazao je vlasnik OPG-a Štabi za RTL.

Najviše zarađuju trgovci i prerađivači

Na litri mlijeka koja košta deset kuna tek 30 posto ide mljekarima, a 65 posto, odnosno šest i pol kuna prerađivačima i trgovcima. Tu je i PDV od pet posto i 50 lipa. 

Stručnjaci navode kako predađivači i trgovci imaju sve veće troškove, no ne može se poreći da je ipak proizvođačima najteže, prenosi Net.hr.

Exit mobile version