PROGNOZA VREMENA

Kakvo nam vrijeme donosi početak kolovoza? Meteorolog otkrio što nas čeka idućih dana

Idi na originalni članak

Možemo reći da je uobičajeno toplo za početak kolovoza, ali još danas i sutra neće biti sasvim stabilno. Naime, sjevernije od naših krajeva premještat će se oslabljeni frontalni poremećaji, a samo manja količina vlage može stići i do nas

Oglas

Ujutro sunčanije, nerijetko i vedro, tek rijetko po gorskim kotlinama ili uz obale rijeka na zapadu uz kratkotrajnu maglu. Vjetar na kopnu slab, a na moru slaba do umjerena bura i tramontana, u Velebitskom kanalu prolazno pojačana. U unutrašnjosti jutro malo svježije, od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva, a uz more i na otocima toplo ponegdje i vrlo toplo, između 23 i 25 stupnjeva, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.hr.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prolazno uz više oblaka, ali ostaje djelomice sunčano. Moguće je sporadično malo kiše ili kakav kraći grmljavinski pljusak, nešto izglednije sjevernije od Zagreba. Bez značajnijeg vjetra, a temperatura slična, oko 28-29 Celzijevih stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ali se očekuje razvoj oblaka u unutrašnjosti Istre te u riječkom zaleđu, ali tek rijetko je moguć i kakav kraći pljusak. Bura prolazno slabi i okreće ponegdje na sjeverozapadnjak, a bit će malo toplije, odnosno u gorju vrlo toplo, uz more vruće.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu tek mjestimice umjeren razvoj oblaka, većinom na zapadu, a zadržat će se uglavnom suho. Sjeverozapadni vjetar uglavnom slab, a temperatura bez veće promjene ili za nijansu samo viša. Bit će oko 30 stupnjeva, dakle vrlo toplo, vruće i sparno.

U Dalmaciji ostaje sunčano, na obali i otocima često i vedro. Podjednako vruće, od 31 do 34 stupnjeva, ali prolazno uz umjeren, ponegdje na otvorenome i pojačan maestral.

U NOVOM TJEDNU NA MORU

Na Jadranu i uz njega pretežno sunčano, suho i vruće, kako za produženi blagdanski vikend tako i u danima nakon toga. Prave su to ljetne prilike, ujutro burin, danju maestral. Od utorka noći često vrlo tople, a dani vrući i vrlo vrući.

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

U unutrašnjosti idućih dana prevladavajuće sunčano i postupno sve toplije, ali se prolazno više oblaka očekuje u ponedjeljak i moguće četvrtak uz lokalno moguć i kakav popodnevni pljusak. Do srijede uobičajeno vruće ljetne prilike, a onda ta dnevna vrućina i sparina sve neugodnija, piše Danas.hr.

Exit mobile version