PREBAČEN U ZAGREB

Liječnici se bore za život dječaka koji se penjao po vagonima: ‘Ima teške opekline. Ozljede su vrlo ozbiljne’

Idi na originalni članak
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

U tijeku je operacija kojom se vrši obrada opeklina koje su preko 50 posto ukupne površine tijela

Oglas

Teško je ozlijeđen 15-godišnji dječak koji je u subotu oko 18,30 sati doživio strujni udar dok se penjao na vagone na tračnicama kod Slavonskog Broda, potvrdila je u subotu navečer brodsko-posavska policija.

Dječak je, nakon što je doživio strujni udar, pao s vagona i s teškim ozljedama prebačen je u slavonsko-brodsku bolnicu.

Ravnatelj bolnice dr. Josip Samardžić rekao je za lokalne medije kako se radi o o teškim opeklinama, te će dječak biti transportiran u Zagreb.

“Pacijent je dogovorno iz Opće bolnice Slavonski Brod odmah iza ponoći prebačen u Kliniku za dječje bolesti u Zagreb. Ima teške opekline od visokog napona. U slavonskobrodskoj bolnici je intubiran i sediran. Prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja i učinjena je dodatna dijagnostika da se vidi ima li još nekih oštećenja”, izjavio je pak za HRT ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić.

Dodao je kako je u tijeku operacija kojom se vrši obrada opeklina koje su preko 50 posto ukupne površine tijela. Poduzima se sve kako bi se pacijent zbrinuo na najkvalitetniji način – rehidracija i antibiotska terapija.

“Takve ozljede su vrlo ozbiljne i životno ugrožavajuće. 50 posto je teško i duboko opečeno. Radi se o drugom i trećem stupnju opeklina uz mogućnost ozlijede i drugih organskih sustava. Radi se sve i naravno da je još uvijek ozbiljno zdravstveno stanje”, kazao je Roić, prenosi Net.hr.

Exit mobile version