Linić na izbore s vlastitom nezavisnom listom: „Želim pojačati lijevi blok u 8. izbornoj jedinici“

Idi na originalni članak

Članovi saborskog Kluba nezavisnih ljevičara Branko Vukšić i Slavko Linić najavili su izlazak na predstojeće parlamentarne izbore s vlastitim nezavisnim listama.

Oglas

 

Da neće sklapati neprincipijelne koalicije, najavio je Slavko Linić. Ostavlja mogućnost da se kao nezavisni kandidat nađe na nekoj stranačkoj listi u jedinici gdje je SDP uvijek bio jak, no tu je, kaže, strašno pogrešna politika Zorana Milanovića šetanja od Kajina IDS-u ali i obračuni sa Zlatkom Komadinom i riječkom organizacijom SDP-a.

“Sve to upućuje na to koliko je katastrofalna politika SDP-a i Milanovića prema 8. izbornoj jedinici. Što znači da je moj interes da opet pojačamo u 8. izbornoj jedinici lijevi blok, jer očito Milanović to nije u stanju,” rekao je Linić. Smatra da nezavisne može okupiti ključni cilj za budućnost Hrvatske – bitka za radna mjesta.

Vukšić će po potporu birača u I. i III. izbornoj jedinici, odnosno u dijelu Zagreba i Zagrebačke županije te u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, a Linić u VIII. koja obuhvaća Rijeku i Istru.

Ne prodajemo se nikome, već dajemo na raspolaganje glasačima, poručio je Vukšić uvjeren da će javnost honorirati činjenicu da su nezavisni prvi u sabornici otvorili niz gorućih pitanja, poput otpisa dugova što je danas i središnja europska tema.

“Pitanje je imaju li nezavisne liste ikakve šanse u ovoj utakmice između dva bloka. Pa tako u blokovima postoje brakovi iz interesa. Ako će glasači ovcjenjivati rad i sadržaj onog što smo govorili, tada nema nikakve bojazni za prolaz izbornog praga,” rekao je Vukšić.

Exit mobile version