MEDVEJA Todorićeva Villa Castello prodana za osam milijuna eura, jahta i helikopter na čekanju

Idi na originalni članak

Zbog opterećenosti založnim pravima, helikopter i jahta u vlasništvu Agrokora u postupak prodaje ponovo će tek nakon postizanja nagodbe

Oglas

Izvanredna uprava Agrokora je na sjednici Privremenog vjerovničkog vijeća dobila odobrenje za provođenje ugovora o kupoprodaji Ville Castello (OVDJE) u Medveji (Općina Lovran) slovačkom investitoru za neto cijenu od 8,12 milijuna eura, uvećanu za pripadajući porez, priopćeno je iz Agrokora.

Proces prodaje započeo je u kolovozu. Angažirana je hrvatska franšiza vodeće svjetske tvrtke za posredovanje u prodaji nekretnina. Izvanredna uprava tražila je cijenu od najmanje sedam milijuna eura. S obzirom na velik interes, konačna cijena koju će kupac platiti iznosi nešto više od osam milijuna eura, uz pripadajući porez.

Šestero ponuđača dobilo je mogućnost razgledati nekretninu. U drugoj fazi oni koji su i dalje bili zainteresirani za kupnju trebali su dostaviti obvezujuće ponude koje su uključivale uplatu 10 posto iznosa tražene cijene.

Istovremeno, Izvanredna uprava obustavila je proces prodaje drugih nekretnina u vlasništvu Agrokora poput jahte i helikoptera, koji su opterećeni založnim pravima kod Addiko banke, što nije bio slučaj s Villom Castelo. Nakon što pravni timovi s bankom nisu uspjeli usuglasiti rješenje, procesi prodaje morali su biti zaustavljeni. Postupak prodaje će ponovo biti pokrenut po postizanju nagodbe.

Vijesti.hr

Exit mobile version