DOLAZE PLJUSKOVI I PAD TEMPERATURE

Meteorolozi najavili promjenu vremena, u dijelovima Hrvatske žuti meteoalarm: ‘Vrijeme je potencijalno opasno’

Idi na originalni članak
Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

U većini krajeva Hrvatske prevladavat će pretežno sunčano vrijeme, osobito na Jadranu, prognoziraju u ponedjeljak iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Oglas

U unutrašnjosti ujutro i prijepodne te ponovno navečer i u noći ponegdje će biti magle i niskih oblaka.

Vjetar će puhati većinom slab, u Baranji i istočnoj Slavoniji mjestimice umjeren istočni, a na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni, ujutro i bura, posebice na sjevernom dijelu.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Za ponedjeljak je, inače, zbog magle u pojedinim dijelovima Hrvatske upaljen žuti alarm: ‘Magla mjestimice znatno smanjuje vidljivost.’

A kako javlja Tea Blažević s N1 od četvrtka će biti hladnije, ‘kako će zapuhati vjetar sjevernog smjera, i oblačnije’.

“Prema kraju tjedna rast će vjerojatnost za kišu, a čini se da subota donosi jače naoblačenje, uz kišu i pljuskove u većini predjela”; navela je.

Dorian Ribarić s RTL-a također je najavio promjenu vremena.

“Više manje stabilno i povoljno ostaje i u nastavku tjedna. Jutra svježa uz mjestimičnu maglu, no sa srijede na četvrtak stiže više oblaka uz sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a lokalno može pasti i koja kap kiše, izglednije u obliku rosulje. Prolazno će danju i zahladiti, barem do vikenda kada će, čini se, zapuhati južina.

Na Jadranu pretežno sunčano, u početku još mjestimice uz sumaglicu ili maglu. Potkraj srijede jačanje bure, a s njom će i malo osvježiti. Naoblačenje se očekuje u subotu uz jačanje juga uz porast vjerojatnosti za povremenu kišu, prije svega na sjevernom dijelu.”

Osjetno svježije

A evo i što kaže za HRT dipl. ing. iz DHMZ-a Tomislava Hojsak.

“Još do srijede na kopnu stabilno, sunčano, a danju i ugodno toplo. U noći i ujutro magla će biti česta u središnjoj Hrvatskoj i po kotlinama gorskih krajeva. A ondje gdje se dulje zadrži, usporit će rast temperature. U srijedu će zapuhati sjeveroistočni vjetar, potkraj dana i u noći na četvrtak stići će oblaci, pa mjestimice može pasti i malo kiše. U četvrtak osjetno svježije.

Nastavak tjedna na Jadranu će biti pretežno sunčan, tek mjestimice na sjeveru s umjerenom naoblakom, moguće i maglom. Vjetar umjeren sjeverozapadni, a danju i dalje ugodno toplo. Potkraj srijede na sjeveru će zapuhati i jačati bura, a zatim se proširiti duž obale. Donijet će svježiji zrak, pa će dnevna temperatura biti niža, osobito na sjeveru”, piše Net.hr.

Exit mobile version