NE PONOVILO SE Tri godine od apokaliptičnog požara na crikveničkoj rivijeri

Idi na originalni članak

Na današnji dan prije tri godine buknuo je najveći požar koji se pamti na ovim područjima, podsjećaju na svojoj facebook stranici crikvenički vatrogasci i dodaju: „Danima su vatrogasne postrojbe iz cijele zemlje bile na terenu, neumorno gaseći požar uz veliku pomoć vojske i civila.“.

Oglas

Podsjetimo, vatrogasci su se danima borili s požarom na području Crikvenice, Bribira i Selca, a stanje je najviše otežavala bura koja je puhala nepredvidljivo ali ustrajno.

Pomagali su i kanaderi, a promet Jadranskom magistralom bio je u prekidu. Požar se približio i stambenim naseljima, a dio stanovništva i turista je evakuiran. Bilo je i podosta panike među turistima i mještanima, nekima je vatra došla u neposrednu blizinu kuća, no nakon nekoliko dana nadljudske borbe gasitelja s vatrom požar je napokon lokaliziran.

U gašenju ovog „milenijskog“ požara sudjelovalo je oko 350 vatrogasaca iz cijele zemlje, te stotinjak pripadnika Oružanih snaga.

Crikvenički vatrogasci putem svoje facebook stranice upozoravaju: „Malo je potrebno da bi se nešto ovakvo ponovilo, stoga moramo apelirati na važnost odgovornog ponašanja, pogotovo za vrijeme ovakvih sušnih razdoblja. Informirajte se o načinima na koje i vi možete pomoći u prevenciji požara i educirajte o tome naše najmlađe kako se ovakve stvari ne bi ponavljale!“

Svima koji su svoje snage i trud uložili za pomoć u gašenju ovog požara prije tri godine, ovim putem želimo od srca zahvaliti!

zvuči nevjerojatno, no niti nakon tri godine još se ne zna uzročnik ovog požara.

Foto: crikvenički vatrogasci

Exit mobile version