ZNAČAJAN PAD PROMETA

NOVI RED LETENJA: Njemački avioprijevoznik drastično smanjuje broj letova prema Hrvatskoj

Idi na originalni članak
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Njemačka Lufthansa do kraja listopada drastično će smanjiti broj operacija prema hrvatskim zračnim lukama

Oglas

Lufthansa, članica Star Alliance grupacije, od listopada više ne prometuje na svoje dvije sezonalne linije: iz Munchena prema Puli i Zadru. Iako su linije inače prometovale u listopadu, kompanija je ove godine ranije prekinula promet na istima zbog utjecaja globalne pandemije odnosno smanjene potražnje, javlja Croatian Aviation.

Linija Frankfurt – Dubrovnik prometovati će jednom tjedno, subotom, do 17. listopada. Lufthansa je na ovoj liniji u kolovozu prometovala 3, a u rujnu 2 puta tjedno.

Linija Frankfurt – Split prometovati će jednom tjedno, subotom, do 17. listopada. Kompanija je na ovoj liniji prometovala 4 puta tjedno u kolovozu, te 3 u rujnu.

Linija Frankfurt – Zadar prometovati će jednom tjedno, subotom, do 24. listopada. Radi se o jednom letu tjedno manje u odnosu na rujan, te dva u odnosu na kolovoz.

Linija Frankfurt – Pula prometovati će do 17. listopada, jednom tjedno subotom. I ovdje je riječ o jednom letu tjedno manje u odnosu na rujan, te dva u odnosu na kolovoz.

Linija Munchen – Zagreb prometovati će do 17. listopada 5 puta tjedno; utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom. Od 18. listopada na ovoj će liniji biti svega tri leta tjedno, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

Lufthansa će prekinuti promet prema jadranskim zračnim lukama ranije nego što je to bilo prethodnih godina, a doći će i do smanjenja broja tjednih letova na liniji Munchen – Zagreb.

Još uvijek nije poznato hoće li Croatia Airlines prometovati na liniji Dubrovnik – Frankfurt, Split – Frankfurt te Split – Munchen u zimskom redu letenja ove godine.

Danas.hr/Net.hr

Exit mobile version