SDP TRAŽI OTPIS ZA ZAGREB

Obitelj koja od potresa živi u kontejneru dobila račun za struju od 4000 kuna

Idi na originalni članak
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/ Vijesti.hr

SDP je pozvao privremenog ravnatelja Fonda za obnovu Damira Vanđelića da se “uhvati posla” ili da se makne s tog mjesta

Oglas

Kako prenose Vijesti.hr, zagrebački SDP pozvao je gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića da pokrene inicijativu prema Vladi Republike Hrvatske da se model otpisanih računa za električnu energiju primjeni i na građane Grada Zagreba koji žive u stambenim kontejnerima jer su njihove kuće tijekom potresa u ožujku u Zagrebu trajno oštećene te su dobila crvenu naljepnicu, izvijestila je stranka da današnjoj konferenciji za medije.

Foto: Vijesti.hr

Kako navode, jedna obitelj iz Gornje Dubrave je u prosincu dobila račun za struju od 1852,24 kune za razdoblje od 23.studenog do 16. prosinca te račun za obračunsku godišnju razliku u iznosu od 2138,34, odnosno ukupno oko četiri tisuće kuna. Zbog tih navedenih troškova znatno im je smanjena kvaliteta života jer struju u kontejneru moraju trošiti zbog grijanja na električne grijalice ili klima uređaju, moraju voditit brigu i o kući koja im je trajno oštećena, a još k tome se moraju brinuti i o računima za struju bez koje ne mogu, naveli su SDP-ovci.

Foto: Vijesti.hr

Pozvali su privremenog ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba Damira Vanđelića da se “uhvati posla” ili neka se makne s tog mjesta, prenose Vijesti.hr.

Exit mobile version