ODMARA SE

Oglasila se kći uhićenog profesora: ‘Tata je dobro, koliko to može biti. Zahvalni smo što je ponovno s nama’

Idi na originalni članak
Foto: Screenshot RTL Danas/Index

Profesor je u svojoj obrani rekao da je svjestan da nije trebao tako reagirati jer je ipak on profesor, no ukazao je i na sve okolnosti koje su prethodile samom događaju, a koje su vidljive i sa snimci koja se ovoga tjedna pojavila u javnosti

Oglas

Nakon što je pet dana proveo u zatvoru u Remetincu, profesor (61) Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu izašao je u petak iz istražnog zatvora. Nalazio se u višekrevetnoj ćeliji. S mnoštvom novinara ispred zatvoraga je dočekala i kćer. Ona je za 24 sata rekla da su zadovoljni ovakvim ishodom.

“Tata je dobro, koliko to može biti. Odmara se i spava, slaže utiske. Nije baš mogao spavati u sobi s više ljudi, nedostaje mu sna. S obzirom na to da smo mislili, strahovali, kako će za blagdane biti u zatvoru, okružen njemu nepoznatim ljudima, presretni smo i zahvalni da je ponovno s nama”, rekla je kćer profesora u telefonskom razgovoru s 24 sata.

Obitelj profesora, čija je snimka kako na nastavi udara učenika po glavi, procurila u javnost, angažirala je odvjetnički ured Veljka Miljevića.

“Mi smo samo u žalbi istaknuli načelo razmjernosti kao i da se ista svrha, a to je opasnost od ponavljanja, može spriječiti zamjenskim mjerama opreza što je izvanraspravno vijeće mudro prihvatilo. Naime, nije neophodno da profesor bude u zatvoru kako bi se ta opasnost otklonila”, pojasnio je odvjetnik Miljević.

Prije izlaska na slobodu, profesora je posjetio odvjetnik Alan Kubat iz Miljevićeva odvjetničkog ureda. Profesor je u svojoj obrani rekao da je svjestan da nije trebao tako reagirati jer je ipak on profesor, no ukazao je i na sve okolnosti koje su prethodile samom događaju, a koje su vidljive i sa snimci koja se ovoga tjedna pojavila u javnosti.

“Činjenica je da je riječ o čovjeku koji ima 61 godinu i nikad ranije nije osuđivan. Zadovoljni smo što je vijeće doista ekspresno, kako bi to i trebalo biti u istražnim predmetima, odlučilo o žalbi i prihvatilo argumentaciju žalitelja”, rekao je odvjetnik Kubat.

Podsjetimo, profesora je policija u petak, nekoliko sati nakon nemilog događaja, uhitila te kazneno prijavila za nekoliko kaznenih djela na štetu maloljetnika, među kojima su pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, nanošenje tjelesne ozljede i dvije povrede djetetovih prava.

“Ozlijeđenim učenicima je odmah po događaju pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su obojica u događaju lakše ozlijeđeni, no nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom”, rekli su iz zagrebačke policije nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja.

Nakon ispitivanja u tužiteljstvu u nedjelju je doveden na Županijski sud u Zagrebu gdje mu je dežurna istražna sutkinja odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, prenosi Danas.hr.

Exit mobile version