PANIKA U BELGORODU

Partizani tvrde da su zauzeli nekoliko naselja u Rusiji! Mrežama se širi uznemirujući video s granične kontrolne točke

Idi na originalni članak
Foto: Twitter

Borbe su izbile duž ruske granice s Ukrajinom u ponedjeljak nakon što su samoproglašene ruske partizanske snage tvrdile da su osvojile pogranično selo unutar Rusije po prvi put u ratu

Oglas

Ruski borci koji koji ratuju na strani Ukrajine tvrde kako su zauzeli neka naselja u ruskoj regiji Belgorod.

Legija ‘Sloboda Rusije’ – formirana u tjednima nakon što je ruska invazija na Ukrajinu započela u veljači 2022. – ima za cilj “osloboditi Rusiju od putinizma”, rekao je za Newsweek Ilja Ponomarev, ruski političar u egzilu, koji kaže da je politički predstavnik skupine boraca.

Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov objavio je da je “diverzantsko-izviđačka skupina Oružanih snaga Ukrajine” ušla na teritorij Graivorona.

“Oružane snage Ruske Federacije, zajedno s graničnom službom, ruskom gardom i FSB-om, poduzimaju potrebne mjere za uklanjanje neprijatelja. Izvijestit ću detalje”, rekao je na svom Telegramu kanal.

Nema civilnih žrtava

Gladkov je dodao i kako dosad u “terorističkoj akciji” nema civilnih žrtava.

Snimka partizanske akcije, navodno s granične kontrolne točke u Graivoronu, prikazuje žrtve uključujući ruskog časnika koji leži licem prema dolje u lokvi krvi pored ruskih putovnica i drugih dokumenata razbacanih po podu. Videozapis također prikazuje oklopna vozila koja su pregazila stup.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je predsjednik Vladimir Putin obaviješten o upadu i da je u tijeku istjerivanje “sabotera”, izvijestila je državna novinska agencija RIA Novosti.

Borbe su izbile duž ruske granice s Ukrajinom u ponedjeljak nakon što su samoproglašene ruske partizanske snage tvrdile da su osvojile pogranično selo unutar Rusije po prvi put u ratu.

Ukrajinske novinske kuće izvijestile su u ponedjeljak da je na radio postajama emitirana poruka da će Belgorod uskoro “postati slobodan”, prenosi Net.hr.

Exit mobile version