VREMENSKA PROGNOZA

Planirate na more za vikend? Pogledajte kakvo vas vrijeme čeka

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovog vikenda na kopnu, a kakvo na moru

Oglas

Nastavljaju se ugodne i stabilne rujanske prilike. Iako vikend donosi pad tlaka, više oblaka i poneku kap kiše, radi se o tek manjem i kratkom pogoršanju vremena, pišu Vijesti.hr

PETAK

Jutro opet temperaturno raznoliko. Od prohladnog i svježeg na kopnu do 20ak stupnjeva uz obalu, osobito otocima. Bit će i danas dosta sunca, no ne tako vedro kao i jučer, osobito duž Jadrana. Stizati će isprva oni visoki koprenasti oblaci, a onih dnevnog razvoja može biti u gorju i na širem riječkom području, no bez oborina. Na kopnu mirno, a na moru će tijekom jutra slabjeti još uvijek umjerena i pojačana bura, a danju okretati na slab zapadnjak i jugozapadnjak. Najviša temperatura oko 24 °C, a uz Jadran oko 27-28 °C.

VIKEND NA KOPNU

Na kopnu tijekom vikenda promjenjivije, ali biti će to samo prolazno povećana naoblaka tijekom subote. Štoviše, uglavnom će ostajati potpuno suho, tek vrlo rijetko u Gorskom kotaru ili Lici može pasti koja kap kiše. Nedjelja sunčanija, ali i malo vjetrovitija kako će zapuhati slab do umjeren sjeveroistočnjak. Temperatura se neće znatnije mijenjati, dakle, jutra i dalje svježa, a danju uobičajeno toplo za ovaj dio rujna.

VIKEND NA MORU

Na Jadranu oblačnije nego na kopnu, ali i nestabilnije pa ponegdje postoji mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak, prvenstveno u subotu na srednjem i južnom dijelu, a u nedjelju prijepodne još uvijek na krajnjem jugu. U subotu mirnije, a od nedjelje će opet zapuhati slaba do umjerena, pod Velebitom ponegdje jaka bura i tramontana koje će ubrzo rastjerati oblake. Temperatura ostaje oko prosjeka za doba godine.

Exit mobile version