'UKRALI SU NAM BOŽIĆ'

PODUZETNICI POLOŽILI VIJENAC ISPRED MINISTARSTVA: ‘Želimo se posljednji put pozdraviti od mikro, malog i srednjeg poduzetništva…’

Idi na originalni članak
Foto: RTL

Udruga Glas poduzetnika položit će danas vijenac ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja; apeliraju da predsjednik Vlade razriješi s dužnosti “najgoreg ministra gospodarstva kojeg je Hrvatska imala”

Oglas

“Na ovaj način, želimo se posljednji put pozdraviti od mikro, malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. Također, još jednom apeliramo na predsjednika Vlade da razriješi s dužnosti najgoreg ministra gospodarstva kojeg je Hrvatska imala”, navode u priopćenju za N1. “Izostanak konkretne pomoći i obeštećenja za sve poduzetnike te djelatnosti koje se suočavaju s velikim padom prometa je nedopustiv. Ignorancija i nonšalantnost ministarstva oštetile su tisuće mikro, malih i srednjih tvrtki te ih otjerale u propast. Ponavljamo, smatramo nedopustivim da nadležni ministar izjavljuje da “neće baš sve tvrtke propasti.” Smatramo da je upravo njegov nedostatak iskustva u privatnom sektoru, odbijanje dijaloga i suradnje ključ za loš rad cjelokupnog ministarstva. Umjesto gospodarstva, ministar štiti poziciju komora i obvezno članstvo kao dodatni parafiskalni namet”, stoji u priopćenju.

“Vlada RH ne prepoznaje prave probleme koje muče poduzetnike”

“Nakon mnogobrojnih sastanaka, upućenih dopisa i molbi, Vlada Republike Hrvatske i dalje ne prepoznaje prave probleme koji muče poduzetnike i ne pokreće strukturne reforme koje mogu donijeti dugoročna rješenja. Pozdravljamo odluku kojom se obeštećuju sve tvrtke zatvorene u prosincu, ali naknada fiksnih troškova samo za prosinac kap je u moru dugova koji su se nagomilali u mnogim tvrtkama u posljednjih osam mjeseci. U UGP-u smo od samih početaka zahtijevali sustavne reforme i stvarne promjene koje će omogućiti da poduzetnici opstanu.

Međutim, ono što smo dobili su kratkoročne i nedovoljne mjere koje tjeraju tisuće tvrtki u propast, a desetke tisuća ljudi u nezaposlenost. Također, za razliku od zaposlenika u javnom sektoru, velik dio zaposlenika iz privatnog sektora neće dobiti zaslužene božićnice. Zbog nedostatka bilo kakvih konkretnih poteza nadležnog Ministarstva, privatnom sektoru je ukraden Božić”, poručuju.

Exit mobile version