RTL DOZNAJE

Ponovno uhićen Dragan Kovačević! ”U tijeku je privođenje većeg broja osoba…”

Idi na originalni članak
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Kako RTL neslužbeno doznaje, ponovno je uhićen bivši direktor tvrtke Janaf Dragan Kovačević.

Oglas

Pokušali smo kontaktirati njegovog odvjetnika Ivu Farčića, ali nam se nije javljao na pozive tako da u ovom trenutku još nije poznato što mu se stavlja na teret i je li riječ o nastavku istrage u tzv. aferi Janaf ili je riječ o novom slučaju.

Iz policije su potvrdili kako je riječ o akciji USKOK-a i policije, te kako je u tijeku privođenje većeg broja osoba.

Imena ne žele potvrđivati, ali kako neslužbeno doznajemo, među njima je Dragan Kovačević.

Da podsjetimo, u aferi Janaf osumnjičeno je 13 osoba, a među kojima su uz Dragana Kovačevića i vlasnik tvrtke Elektrocentar Petek Krešo Petek, buvši HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, bivši SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i drugi. Petek je prvoosumnjičeni, a Dragan Kovačević drugoosumnjičeni.

U ovoj aferi USKOK sumnja se da je Dragan Kovačević primio mito od 1,9 milijuna kuna kako bi sa svojim suradnicima u Janafu dodijelio nekoliko poslova tvrtki Elektrocentar Petek u vrijednosti 40 milijuna kuna.

Sumnja se kako je Petek od rujna 2019. do rujna 2020. s Kovačevićem dogovorio da će mu kao nagradu za to što će ovaj napraviti sve da mu tvrtka dobije građevinske i inženjerske radove gdje je Janaf bio naručitelj, a vrijednost poslova 40 milijuna kuna, dati mito od 1,9 milijuna kuna. USKOK sumnja kako mu ga je i predao u gotovini 11. studenog 2019.

Exit mobile version