POSAO VRIJEDAN 4,4 MILIJUNA KUNA: Kreće rekonstrukcija i dogradnja crikveničke luke Podvorska

Idi na originalni članak

Radovi će započeti koncem tjedna, a očekivani datum završetka je 1. travnja 2017. godine

Oglas

Jučer je u prostorijama Županijske lučke uprave Crikvenica održano svečano potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi radova na rekonstrukciji i dogradnji luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Podvorska.

Ugovorena cijena radova iznosi 4.461.275,00 kn sa PDV-om. Radovi će započeti koncem tjedna, a očekivani datum završetka je 1. travnja 2017. godine.

Radi se o prvoj fazi uređenja luke koje uključuje uređenje glavnog lukobrana u dužini od 40 metara. Naime, pri izgradnji nasipa lukobran nikad nije dovršen pa će napokon dobiti glavu i adekvatnije štititi luku.

Natječaj za izvođača u predmetnim radovima raspisan je u rujnu, a ponude su otvorene krajem listopada. Na natječaj su pristigle dvije ponude, od kojih je izabrana ona s nižom cijenom i to zajednice ponuditelja: IZGRADNJA d.o.o i “DSS” – obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove Dino Smojver.

U ime naručitelja radova, Županijske lučke uprave Crikvenica, ugovore je potpisao ravnatelj Mario Kružić, dok je u ime Izvođača ugovore potpisao predstavnik vodećeg partnera izabrane zajednice ponuditelja direktor tvrtke IZGRADNJA d.o.o. Arsen Bistričić. Svečanom potpisivanju nazočio je predsjednik Upravnog vijeća Dino Manestar te u ime osnivača Županijske lučke uprave Crikvenica pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije Nada Milošević.

Ravnatelj Mario Kružić je istaknuo kako je zanimljivo da se radi o prvoj ozbiljnijoj investiciji u crikveničke luke unatrag tri desetljeća. Također napominje da u projektu osim ŽLU Crikvenica financijski sudjeluju i Primorsko-goranska županija s ukupno dva milijuna kuna i to po jedan milijun u 2016. i 2017. godini, te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sa milijun kuna. Sukladno obećanju, u tekućoj godini očekuje se i financijska potpora Grada Crikvenice.

Sljedeće godine planira se druga faza radova u procijenjenoj vrijednosti od milijun kuna koja će obuhvatiti dogradnju srednjeg gata čime bi se dobilo novih 40tak vezova, zaključio je Kružić.

Exit mobile version