BUZETSKI DANI

Pred mladim Riječaninom Matijom Jurišićem (21) utrka života: Smiješi mu se titula najboljeg europskog vozača!

Idi na originalni članak
Foto: Instagram (@mattjurisic)

Riječki automobilist Matija Jurišić, mladi talent s impresivnim rezultatima, plijenit će svu pažnju javnosti ovog vikenda na 43. Buzetskim Danima 2024., jednom od najprestižnijih automobilističkih događaja u Hrvatskoj i Europi. Ova utrka, koja se održava od 13. do 15. rujna, mogla bi Jurišiću donijeti titulu najboljeg europskog vozača i značajnu prekretnicu u njegovoj karijeri.

Oglas

Put do vrha

Matija Jurišić, u svojoj samo 21. godini, već je osvojio srca entuzijasta širom Europe. Ove sezone je na devet utrka postigao devet pobjeda u svojoj FIA Grupi 4, što ga čini vodećim u Kategoriji I. Ako uspije pobijediti na Buzetskim Danima, bit će tek treći hrvatski vozač koji će osvojiti naslov europskog prvaka, naslove koje su prije njega imali Niko Pulić i Tomislav Muhvić.

Jurišić je izrazio uzbuđenje zbog nadolazeće utrke: “Buzetska staza je jedna od mojih najdražih, a natjecanje ovog vikenda dolazi u trenutku moje izuzetno uspješne sezone. Imati priliku osvojiti naslov najboljeg europskog vozača je nevjerojatno uzbudljivo. Na stazi se moram držati smiren i usmjeren prema cilju, uz podršku mog tima. Nadam se da ćemo ostvariti odličan rezultat.”

Utrka koja znači više od svega

Buzetski Dani nisu samo natjecanje; to je manifestacija koja odražava strast i predanost automobilističkog sporta u Buzetu, gradu poznatom po tartufima, oktanima i pivu. S 43 godine tradicije, utrka je postala simbol ne samo za grad, već i za cijelu regiju. Gradonačelnik Damir Kajin ističe važnost utrke: “Ova utrka nije samo događaj, ona je kulturni simbol grada. Povezuje gospodarstvo, turizam i sport, a također doprinosi prepoznatljivosti Buzeta u europskim okvirima.”

Novi rekord na vidiku?

Buzetski Dani su poznati po svojim izvanrednim rezultatima i rekordima. Trenutni apsolutni rekord na stazi od 5.001 metar drži Christian Merli s vremenom 2:04,689 minuta. Jurišić i njegovi konkurenti nadaju se da će ovog vikenda biti moguć novi rekord, s obzirom na nedavne nadogradnje staze i poboljšanja.

Program i uzbuđenje u zraku

Program ovog trodnevnog automobilističkog spektakla uključuje verifikaciju i tehnički prijam vozila, treninge te konačne bodovne vožnje koje će odlučiti pobjednike. Subota će biti rezervirana za treninge, dok će nedjelja biti dan odluka s dvije bodovne vožnje. Ulaz za gledatelje je 10 eura dnevno, a prometnice duž staze bit će zatvorene kako bi se omogućilo nesmetano održavanje utrke.

Gledatelji i ljubitelji automobilizma u Buzetu mogu očekivati spektakularan vikend s nevjerojatnim vožnjama i uzbuđenjem. U središtu pozornosti bit će Matija Jurišić, čija bi pobjeda mogla označiti početak nove ere u hrvatskom automobilizmu.

Svi pogledi su uprti prema Buzetu, gdje će se ove godine slaviti ne samo pobjednici, već svi vozači koji daju sve od sebe na stazi.

Exit mobile version