'POSTAVILI SMO NOVE STANDARDE'

REVOLUCIJA U NOVINARSTVU! RTL Detektor osvojio prestižnu nagradu SoMo Borac

Idi na originalni članak

Riječ je o pionirskom projektu koji je prvi put donio dodatnu analizu sadržaja TV debata i gledateljima televizije dao novo iskustvo, a čitateljima portal bolju informiranost

Oglas

Projekt RTL Detektor, prava revolucija u medijskom prostoru, ove godine se ponosno natjecala za prestižnu digitalnu nagradu SoMo borac u kategoriji “best storytelling”! I s ponosom mogu reći da su osvojili 1. mjesto!

Ova pionirska platforma, stvorena u suradnji s Danas.hr-om i RTL televizijom, donosi nevjerojatan spoj televizije i digitalnih tehnologija, otvarajući vrata dubljem uvidu u političke debate kao nikada prije!

Postavljanje novih standarda u medijima

Lansiran tijekom napete predizborne kampanje, RTL Detektor postavlja nove, visoke standarde u svijetu medija. Uzbudljivo istraživačko novinarstvo uz tim stručnjaka provjeravao je istinitost političkih izjava u realnom vremenu tijekom televizijskih debata. Gledatelji, naoružani pametnim telefonima, mogli su pratiti analize i dobiti širi kontekst o tome govore li političari istinu, neistinu ili se njihove tvrdnje trebaju uzimati pažljivo jer se mogu instrumentalizirati i koristiti na njima pogodan način. I sve to dobivao bi gledatelj televizije putem jednostavnog QR koda koji je skenirao na televiziji!

Predsjednica Uprave RTL-a Hrvatska Stella Litou ponosna na ovu prestižnu nagradu kazala je:

“Izuzetno sam ponosna i zahvalna što radim s timom koji čini razliku u polju novinarstva. Njihova strast i predanost istini su neupitni. Neovisno, činjenično novinarstvo okosnica je naše tvrtke i zahvalna sam na priznanju koje smo večeras primili”.

Glavna urednica portala net.hr, Ines Čović-Pavišić s ponosom je istaknula: “RTL Detektor je pionirski projekt koji spaja digitalne tehnologije s tradicionalnim televizijskim formatom. Postavili smo nove standarde i pokazali nevjerojatnu snagu sinergije između digitalnog i TV-a. Svaki član tima dao je svoj doprinos s izvanrednim znanjem, kreativnošću i profesionalnošću!”, istaknula je Čović-Pavišić .

“Napraviti proizvod koji političare usmjerava prema tome da govore manje neistine, a više istine, može samo tim ovakvih predanih i motiviranih ljudi. Mi istinski živimo novinarstvo i našu strategiju činjenica bez kompromisa!”, kazao je Matej Lončarić, glavni direktor digitalnog poslovanja u CME Adria i predsjednik HUDI-ja.

“Ekipa RTL Detektora je ovu prestižnu nagradu zaslužila i osvojila predanim radom te time postavila još viši standard za odgovornost političara. Naši korisnici mogu biti sigurni da će ekipa RTL Detektora i u budućnosti provjeravati istinitost tvrdnji onih koji odlučuju o našoj budućnosti”, kazao je Jure Tepina, voditelj digitalnih sadržaja CME Adria.

U projektu su sudjelovale Ines Čović-Pavišić, urednice i novinarke Maja Mahovlić te Katarina Dimitrijević Hrnjkaš, a u istraživačkom timu bili su i mnogi stručnjaci iz prava, gospodarstva, demografije, sigurnosti…

Budućnost novinarstva

Nagrada SoMo borac, koja se dodjeljuje od 2013. godine, okuplja vrhunske stručnjake digitalne industrije koji raspravljaju o budućnosti medija. Projekti u kategoriji “best storytelling” ocjenjuju se prema društvenom utjecaju i kreativnosti, a RTL Detektor istaknuo se među konukrencijom kao posebno.

Ovaj jedinstveni projekt donosi novo iskustvo političke debate na hrvatskom tržištu. Gledatelji i korisnici portala mogu se kroz istraživačko novinarstvo informirati o ključnim pitanjima parlamentarne demokracije. RTL Detektor nije samo projekt; to je pokret koji mijenja pravila igre!

Pripremite se, budućnost novinarstva je uz RTL Detektor!

Exit mobile version