'MARŽA 100 POSTO'

‘Sad bar vidimo za koliko nas pljačkate’ Hrvat raskrinkao poznatu trgovinu, prodavačica zaboravila na etiketu

Idi na originalni članak
Foto: Nathalia Rosa/Unsplash/ Ilustracija

Na hrvatskom Redditu osvanuo je post pod nazivom “Varaždin, marža sto posto” u kojem se autor požalio da je sir u Italiji duplo jeftiniji nego u jednoj trgovini u Hrvatskoj. On je to saznao sasvim slučajno jer su s artikla zaboravili maknuti originalne etikete.

Oglas

“Zaboravili su maknuti originalne etikete s grana padana, a naše deklaracije nisu niti polijepili gore, na svim paketima je samo originalna talijanska deklaracija, doslovno duplo jeftinija nego naša”, istaknuo je reditor te dodao:

“Pitao sam tetu nek mi provjeri cijenu… Došla je sa skenerom, skenirala originalnu talijansku deklaraciju gdje piše 1 kg/10 eura i veli 150 kuna… Rekao sam joj ‘A što je ovo gore?’. Ona mi odgovorila ‘Ah… Zaboravila je kolegica maknuti, to je njen odjel’. Rekao sam: ‘Znam da nije do vas kaj tu radite ali sad bar vidimo i za koliko nas pljačkate”.

Uskoro su se u komentarima javili reditori koji su isto primijetili kako su u Hrvatskoj artikli puno skuplji nego u inozemstvu.

‘Dižu cijene zbog pohlepe’

“Isto to govorim već godinu dana… a ovo je očiti primjer”, istaknuo je jedan od njih, a jedna je korisnica otkrila da je radila u trgovini gdje je sve bilo oko 15 posto skuplje.

“Radila sam u jednoj trgovini odjeće kao student prije tri, četiri godine i moj je zadatak bio da prelijepim cijene u eurima pa sam iz prve ruke vidjela da je sve kod nas deset ili 15 posto skuplje. Užas.”

Foto: Reddit

Na Redditu se nanizalo mnoštvo komentara nezadovoljnih građana Hrvatske koji su trgovce optužili za pohlepu.

“A dok sam prije par tjedana rekao da nas pljačkaju i dižu cijene zbog pohlepe, a ne zbog inflacije, onda sam naišao na neistomišljenike… Ne je** njih ni cijena transporta, ni struje, ni ničega, je** ih samo pohlepa”, napisao je jedan frustrirani reditor, a drugi se nadovezao:

“Ma kako ne, pa očigledno je cijena prijevoza tog sira do Hrvatske deset eura, ak ne i više. Siročeki su možda čak i na gubitku da tebi omoguće taj sir…”

‘Prijavi ih Poreznoj’

Jedan od reditora istaknuo je da su cijene u Hrvatskoj duplo veće nego u Irskoj.

“Društvo iz Hrvatske bilo nedavno do nas u Irskoj na tjedan dana, kažu cijene u Hrvatskoj čak i duple za neke artikle. Svaki dan smo jeli odreske tri puta kvalitetnije od svake teletine u Hrvatskoj, za jeftinije pare.”

Par reditora sugeriralo je autoru da trgovinu prijavi Poreznoj upravi.

“Još im rokni i prijavu Poreznoj”, napisao je jedan od njih, a autor objave mu je odvratio da ipak neće to napraviti.

“Ne bih išao tak daleko, ljudski je pogriješiti, samo su s ovim slučajno pokazali koliko nas deru… A teta tamo jedna sirota poslužuje i mesnicu/mesoreznicu/toplu hranu/kruh… I to oko pol četiri kad ljudi idu doma s posla pa staju u dućane. Ne znam kakva im je to organizacija, ali sam to više nego jednom doživio, ova se sirota potrga kao pas”, prenosi Net.hr.

Exit mobile version