NAGODILI SE S USKOKOM

Sedmorica priznali pomaganje kriminalcima: Nabavljali im originalne hrvatske dokumente, pomagali i policajci…

Idi na originalni članak
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Sedmero pripadnika skupine koja je za kriminalne organizacije pribavljala originalne hrvatske dokumente priznalo je krivnju i nagodilo se s USKOK-om

Sedmero od ukupno 19 osoba optuženih za pribavljanje osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola Republike Hrvatske za pripadnike kriminalnih organizacija s prostora bivše Jugoslavije, priznalo je krivnju i nagodilo se s USKOK-om kako bi dobili blaže kazne, javlja 24sata.

Oglas

Županijski sud u Zagrebu razdvojio je postupke protiv Marka Perkovića, Romea i Ankice Demirović, Romana i Biserke Seferović, Dragana Udorovića, Tommyja Firsta i Nenada Đurića u odnosu na ostale te će o osnovanosti optužnice protiv njih odlučivati 15. travnja, prenosi Net.hr

Originalni dokumenti za kriminalce

Oni su bili dio kriminalne skupine koju je od 2017. do 2019. na području Hrvatske i Srbije formirao Nusret Seferović, bivši predsjednik Vijeća romskih udruga Hrvatske. Sumnja se da je on osobno ili preko posrednika kontaktirao kriminalce iz Srbije, Crne Gore, BiH i Slovenije, najčešće pripadnike zloglasnog Zemunskog ili, pak, crnogorskih klanova, Škaljarskog i Kavačkog. Potom bi sam ili uz pomoć Marka Perkovića, Ankice i Romea Demirovića ili svoje sestre Biserke pribavljao lažne putovnice Srbije s identitetima hrvatskih državljana i fotografijama osoba zainteresiranih za originalne hrvatske dokumente.

Pomagali im i policajci

Seferović je kriminalcima komplet originalnih hrvatskih dokumenata, osobnu iskaznicu i putovnicu, prodavao za 3500 eura. A da bi kriminalci dobili što traže, za naknadu od 500 kuna, pogodne hrvatske državljane su im tražili umirovljeni policajac iz Službe za prijavništvo i osobne iskaznice Policijske uprave Zagrebačke Željko Kovačević, Krešimir Karaica iz Policijske postaje Novi Zagreb, Senka Staroveški iz Odnosa s javnošću PU karlovačke i Dubravka Nikolić, upravna referentica iz PP Vojnić.

Ista je skupina izrađivala i hrvatske vozačke dozvole, ali na temelju krivotvorina iz Velike Britanije. Njihova je cijena također bila 3500 eura.

Exit mobile version