SAZNAJE INDEX

Sestra žene iz afere Nakaze radi u državnom odvjetništvu koje je odbacilo prijavu

Idi na originalni članak
Foto: RTL Screenshot

Oglas

DORH je danas objavio da istražuje odluku Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku da odbaci kaznenu prijavu protiv Anne Dujić, kćeri šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, najpoznatije po urlanju “nakaze, nakaze” policajki i vatrogascima koji su intervenirali prilikom gašenja požara ovog ljeta.

DORH istražuje je li prijava odbačena zakonito. U priopćenju se navodi da DORH, između ostalog, provjerava i “je li bilo osnova za delegiranje postupanja u predmetu drugom državnom odvjetništvu”.

Ne piše zašto bi se taj predmet trebalo delegirati, ali izgledno je da se radi o problemu o kojem je Index ranije pisao – upravo je u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zaposlena sestra Anne Dujić, Katarina Dujić.

Ona je u državnu službu primljena u travnju 2021. kao državnoodvjetnički vježbenik. I dalje kao pravnica radi u općinskom DORH-u.

Šibensko tužiteljstvo sumnja u tvrdnje policajke, vjeruje Anni Dujić

Podsjetimo, kaznenu prijavu je ljetos podnijela policajka koja navodi da ju je Dujić vrijeđala psovkama i riječima “nakaze” te da ju je gotovo pregazila kako bi prošla kroz cestovnu blokadu postavljenu zbog požara.

Što se tiče odbacivanja prijave, šibensko tužiteljstvo u obrazloženju navodi sumnje u tvrdnje policajke, dok istovremeno bezrezervno vjeruje izjavi Anne Dujić i ispitivanju policijskih šefova.

Policajka je u prijavi opisala kako je 31. srpnja nešto prije 15 sati Anna Dujić naišla na blokadni punkt. Bila je u automobilu marke Audi šibenskih tablica. Iako joj je palicom Stop davala znak da se zaustavi, vozačica nije htjela stati.

“Pokazala je srednji prst i urlala”

Policajka je napravila korak unatrag kako ju Audi ne bi pregazio, no ipak joj je dotaknuo prednji dio noge. Da nije zakoračila, navela je u prijavi, automobil bi ju udario. Osim toga, vozačica joj je pokazala srednji prst i urlala: “J…. ti mater, dolje mi je kuća!”

Policajka je u prijavi objasnila da Annu Dujić nije smjela propustiti jer je imala takvu zapovijed, a slučaj je prijavila tek nakon dva dana jer je u medijima prepoznala vozačicu i njezinu majku dok su urlale i vrijeđale policiju, piše Index.hr

Exit mobile version