PRODOR ZIME

Upaljen meteoalarm! Prijete oluje, a bit će i snijega. Meteorologinja otkrila koji dijelovi su prvi na udaru

Idi na originalni članak

Nakon što su jučer oboreni temperaturni rekordi u nekoliko gradova u unutrašnjosti gdje je izmjereno 31, odnosno 32 Celzijeva stupnja, pred nama je jedan pravi zimski prodor nakon kojeg će se hladan zrak nad našim područjem zadržavati još neko vrijeme!

Oglas

Sutra u podne zahvatit će nas ciklona s pripadajućim frontama dok će u prvom dijelu dana još biti dosta mirno i toplo, pretežno sunčano te dosta vjetrovito zbog jake južine i jugozapadnjaka, prognozira Ana Bago Tomac za RTL Danas.hr.

Od sredine dana oblaka će biti sve više, a kiša i pljuskovi najprije će početi na sjeveru zemlje te uz granicu sa Slovenijom. Nagli prodor hladnog zraka uzrokovat će i grmljavinske oluje, a kasnije poslijepodne i navečer osjetno zahladnjenje pa uz kišu može padati i susnježica, u okolnom gorju snijeg!

Istok zemlje ova promjena zahvatit će kasnije poslijepodne, a od sredine dana mogući su povremeni pljuskovi. Najviša temperatura i sutra visoka, na krajnjem istoku opet i do 27. Južni Jadran poslijepodne će još biti pretežno sunčan, ali uz mogućnost povremenih grmljavinskih pljuskova. Jača kiša i mogućnost za jače nevrijeme i ovdje krajem dana. Na južnom dijelu sutra još jako jugo, ali na sjevernom okretanje na jaku buru s olujnim udarima.

Kiša i mogućnost za nevrijeme na Kvarneru već od sredine dana, a u gorju navečer pad temperature pa će kiša prijeći u snijeg, očekuje se i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača!

Nakon ovog preokreta s ljeta na zimu, čeka nas nekoliko osjetno hladnijih dana – hladnijih u odnosu na ove temperature koje smo imali, ali treba imati na umu da je ovih 15ak puno bliže prosjeku za prvu polovicu travnja.

Na Jadranu također osjetno hladnije i vjetrovito uz umjerenu i jaku buru – osobito sutra i u petak! Sljedećih dana bit će i povremenih pljuskova, u petak moguće i grmljavine, piše Danas.hr.

Exit mobile version