"VELIKI GUBITAK"

Vatrogasci izrazili sućut obitelji stradalog volontera i člana DVD-a Albina Canjara

Idi na originalni članak
Photo: Zeljko Lukunic /PIXSELL

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je sućut obitelji Albina Canjara, volontera i člana DVD-a Veliki Jadrč koji je u nedjelju poginuo u Petrinji tijekom sanacije krovišta, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica.

Oglas

“U ime svih vatrogasaca Republike Hrvatske i u svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut obitelji i prijateljima preminulog Albina Canjara. Ovo je i velik gubitak za hrvatsko vatrogastvo jer je bio aktivan član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliki Jadrč“, istaknuo je Tucaković u izrazima sućuti.

Albin Canjar je umro u nedjelju prijepodne, kada je tijekom saniranja krovišta u Petrinji pao s krova.

“Vatrogasci koji su prvi stigli na mjesto intervencije pristupili su postupku reanimacije do dolaska drugih službi, HGSS-a i Hitne medicinske pomoći koje su nastavile s reanimacijom no nažalost osoba je preminula”, navode u priopćenju.

Na terenu i dalje vatrogasci iz cijele Hrvatske, šestero ih je ozlijeđeno

Na području Sisačko-moslovačke županije vatrogasci iz cijele Hrvatske nastavljaju uklanjati oštećene dimnjake, sanirati krovišta, uklanjati crjepove i cigle, osiguravati ruševna mjesta i obavljati druge zadaće u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života. Do sada je u sanaciji objekata i posljedica potresa ozlijeđeno šestero vatrogasaca, navodi HVZ.

Uz sve raspoložive vatrogasne snaga Sisačko-moslavačke županije, jučer je bilo angažirano ukupno 535 vatrogasaca sa 141 vatrogasnim vozilom iz 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar, Split i Šibenik. Na terenu je i 149 alpinista, građevinara i statičara, uz dizaličare sa 48 vozila drugih tvrtki. (H)

Exit mobile version