WOMEN IN ADRIA

Veliki uspjeh: Nekoć učiteljica razredne nastave, danas dobitnica nagrade za mikropoduzetnicu godine

Idi na originalni članak
Foto: RTL/Printscreen

Posljednjih deset vodi tvrtku s petero zaposlenika

Oglas

One su snažne žene koje uspješno vode svoje tvrtke i spremno odgovaraju na sve poduzetničke izazove – danas su za svoj rad i trud i nagrađene.

Women in Adria šestu godinu nagradila je najbolje hrvatske poduzetnice u tri kategorije – mikropoduzetnica, perspektivna i inspirativna poduzetnica godine.

Više u videoprilogu:

Zdravica za veliki uspjeh. Nekoć učiteljica razredne nastave, u industriju ljepote Kristina je ušla prije 20 godina. Posljednjih deset vodi tvrtku s petero zaposlenika, a danas je za to dobila priznanje – nagradu za mikropoduzetnicu godine.

“Ponosna sam i sretna što su me prepoznali kao poduzetnicu godine. Bavim se beauty industrijom, to je najbrže rastuća industrija i teško je pratiti trendove. Uvijek imamo izazove, ne samo kao žene, to su naravno financiranja različita”, rekla je Kristina Ukalović, mikopoduzetnica godine.

Jedna od najvećih prepreka u poduzetnišvu je kaže, sporost sustava. No nije htjela da je to spriječi. Osmislila je software za prvi hrvatski analizator kože, uvozi kozmetiku za cijelu regiju, a vlasnica je i učilišta za obrazovanje odraslih o ljepoti. Uz sve to najteže je bilo uskladiti obiteljski život.

“To je uvijek jako emotivno, ja ću reći. Ako želite biti hrabri i odrešiti u poslu koji radite, ako želite biti uz vrijeme koje vam se pruža na raspolaganju i znate da u datom trenutku morate nešto napraviti, netko u cijeloj priči mora trpiti. I to su najčešće djeca koju vi onda ostavljate bakama dedama i tako dalje da bi ste vi mogli to sve napraviti”, poručila je Kristina.

Kroz cijeli je put imala podršku – i svojih zaposlenika i obitelji.

“Naravno da sam ponosan, ovo je samo krajnji rezultat, svo ono žrtvovanje i sve što ide iza nagrade to svijet ne vidi, ali bilo je puno toga i jako smo ponosni”, izjavio je Joško Deletis, Kristinin suprug.

“Kristina je posvećena poslu maksimalno, vjeruje u ono što radi i njezina energija koja pokreće sve to vjerujem da je neophodna za uspjeh”, poručila je Irena Sršan, menadžerica u firmi.

Kristina je jedna od triju uspješnih žena koje su danas dobile priznanje. Uz nju, tu su i Danira Glavinić i Dorotea Effenberg.

“Finalistice smo imali u tri kategorije, to su mikro, perspektivna i inspirativna poduzetnica godine, i te se kategorije razlikuju ovisno o godinama rada poduzeća i broju zaposlenih”, rekla je Ivana Matić, osnivačica Women in Adria.

Organizatorica kaže – žene poduzetnice posebne su jer ulažu emocije u svoje poslovanje i ne boje ih se pokazati.

Vijesti.hr

Exit mobile version