BRUTALNA DELOŽACIJA Nisu imali milosti ni za saborskog zastupnika: ‘Policajci su prijetili da će mi iščupati testise!’

Idi na originalni članak

‘Policajac mi je nogom zgnječio naočale. Potom sam rekao da neću potpisati zapisnik dok u njega ne uđe činjenica da su mi potrgali naočale. Govorili su i da će me premlatiti, izbiti zube…’, govorio je Bunjac

Oglas

Dramatično je danas prijepodne bilo na zagrebačkom Črnomercu. Brojni policijski službenici stigli su na intervenciju u ulici Črnomerec 105, a još brojniji aktivisti Živog zida pokušavali su spriječiti deložaciju obitelji Štrok.

S obzirom da se aktivisti i članovi obitelji nisu htjeli maknuti iz spornog stana, policija je počela s privođenjem. Među privedenima je bio i saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac.

On je bio na obavijesnom razgovoru u marici, nakon čega je pušten s obzirom da ga štiti zastupnički imunitet. Ipak, to mu nije pomoglo da bude, kako kaže, žrtva policijske brutalnosti.

“Odmah sutra ću na Odboru za nacionalnu sigurnost tražiti odgovornost zapovjednika Igora Jandrokovića koji je jednog saborskog zastupnika stavio u krajnje ponižavajući položaj gdje su mu policajci prijetili da će mu iščupati testise”, rekao je vidno ljutiti Bunjac koji je potom novinarima pokazao svoje naočale koje su mu oštetili policajci tijekom intervencije.”Policajac mi je nogom zgnječio naočale. Potom sam rekao da neću potpisati zapisnik dok u njega ne uđe činjenica da su mi potrgali naočale. Onda su mi zaprijetili da će mi iščupati testise ako ne povučem to da su mi potrgali naočale. Govorili su i da će me premlatiti, izbiti zube…”, rekao je Bunjac. (Matko Breber)

Druga strana priče oko deložacije na Črnomercu

Kako javlja Tportal, Živi zid je prije tri godine potaknuo obitelji na useljavanje u tu zgradu. Stanovi ondje su bili prazni jer je vlasnik završio u stečaju.

Osim štu su bespravno uselili u zgradu, stanari prema informacijama Tportala nisu uopće plaćali struju i plin.

Vlasnik zgrade na adresi Črnomerec 105, gdje je danas provedena dramatična deložacija koju su pokušavali spriječiti aktivisti Živoga zida, tvrtka je Euro-inženjering d.o.o. Vlasnik je u svrhu gradnje zgrade podigao kredit kod Zagrebačke banke. Nakon što isti nije vraćao, banka je pokrenula stečaj tvrtke.

Stečajni upravitelj trebao je rasprodati nekretnine dotične tvrtke, no to nije bilo moguće jer su u stanove uselile obitelji, na što je iste potaknuo Živi zid.

Stanari koji nikada nisu bili vlasnici tih stanova navodno nisu plaćali ni struju ni plin. Tvrtka vlasnik je zbog toga uvučena u mnoštvo ovršnih postupaka, koji nisu bili izvršeni jer su Plinara i Elektra bile obaviještene da su u zgradi ilegalni stanari, kojima nisu isključili plin i struju.

“Tužitelj je bio upoznat s činjenicom da se u stanovima nalaze nepoznate, bespravno useljene osobe, a nije poduzeo bilo koju radnju kako bi se isključila struja te je na taj način propustio spriječiti nastanak potrošnje energenata na štetu tuženika”, kazuje se u sudskim rješenjima, donosi Tportal.

Exit mobile version