MOST DO KRAJA 2021.

VIDEO Butković: ‘Mnoge generacije su sanjale Pelješki most, mi smo privilegirani da ga gradimo’

Idi na originalni članak
Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Komentiravši skorašnje parlamentarne izbore, Butković je rekao da su kampanje uvijek žestoke

Oglas

Pelješki most polako dobiva obrise, počelo je postavljanje rasponske konstrukcije. Na samom mostu radi oko 600 radnika, a još dvjestotinjak na pristupnim cestama.

Projekt je vrijedan 520 milijuna eura te se velikim dijelom financira europskim novcem, a vladajući redovito ističu da je riječ o bitnoj, strateškoj investiciji.

Gradilište u Komarni večeras je posjetilo izaslanstvo predvođeno premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom prometa Olegom Butkovićem.

“Danas smo obišli radove na samom mostu i one na pristupnim cestama. Znamo da je koronavirus učinio svoje, radovi nisu stali, ali bilo je problema s dolaskom radnika, dolaskom materijala i tih nekoliko mjeseci je nešto o čemu možemo govoriti u smislu kašnjenja. Poznavajući tvrtku koja gradi most i tvrtke koje grade pristupne ceste, ne očekujem veliko kašnjenje. U ovom trenutku je u tijeku montiranje rasponske konstrukcije koje će trajati cijelo ljeto i očekujem da će most biti gotov najkasnije do kraja sljedeće godine, a paralelno s njim i pristupne ceste”, rekao je Oleg Butković u razgovoru za RTL Danas. Službeni rok završetka gradnje Pelješkog mosta je 31. srpnja 2021.

Prije početka gradnje bilo je primjedaba iz BiH, no Butković kaže da je sve riješeno: “Naravno da Hrvatska smije graditi most. On je 500 metara od crte razgraničenja, usvojili smo sve što je BiH tražila, od visine mosta i širine plovnog puta. Svi brodovi mogu nesmetano u Neum i iz luke u Neumu. Nastavljamo uspješno graditi most. Mnoge generacije prije nas sanjale su taj projekt, mi smo privilegirani da ga gradimo. Drago mi je da projekt ide prema kraju”.

Butković je kazao da je zadovoljan što je u njegovu resoru učinjeno u proteklom mandatu. “Imali smo jedan jako velik investicijski ciklus u prometnu infrastrukturu. Naravno da uvijek može bolje, ali ovo je bio jedan plodonosan i uspješan mandat”, rekao je.

Kratko je komentirao izbornu (pret)kampanju koja je već sad postala žestoka. Ponovio je i očitu HDZ-ovu mantru uoči izbora – da su Škoro i SDP već u koaliciji.

“Kampanje su uvijek žestoke i žustre, pitanje je jesu li sadržajne i konstruktivne. O što dolazi od SDP-a i krajnje desnice, koji su u koaliciji još od predsjedničkih izbora, nije ni sadržajno ni konstruktivno. Mi ćemo se koncentrirati na predstavljanje programa i sadržaj”, kazao je Butković.

Dragana Eterović, Vijesti.hr

Exit mobile version