ISTRAŽIVANJE

EUROBAROMETAR: Čak 38% Hrvata misli da su za uspjeh važne političke veze, a ne rad…

Idi na originalni članak
Foto : Mateo Levak/Riportal

Eurobarometru iz 2018. godine između ostaloga je propitivao i što stanovnici 28 država Europske unije misle da je važno za uspjeh u životu.

Oglas

A sad jedno zanimljivo istraživanje koje će možda uspjeh Željka Sabe i uspjeh Žarka Tušeka i uspjeh Ive Žinića staviti u pravi kontekst. Riječ je o Eurobarometru iz 2018. godine koji je između ostalog propitivao i što stanovnici 28 država Europske unije misle da je važno za uspjeh u životu.

Na pitanje misle li da je za uspjeh u životu važan naporan rad, od svih 28 nacija najviše misle da je rad ili presudan ili jako važan, Irci, pa potom Britanci i Mađari.
Da je za uspjeh u životu rad važan najmanje građana misli u – Hrvatskoj.

Više u videoprilogu RTL-a:

Koliko vas misli da je za uspjeh u životu bitno dobro obrazovanje, sljedeće je pitanje Eurobarometra. Najviše takvih koji misle da je za uspjeh u životu bitno obrazovanje ima u Njemačkoj, Cipru i Austriji. Najmanje takvih koji misle da je bitno obrazovanje ima u Sloveniji i opet Hrvatskoj koja s Francuskom dijelimo zadnje mjesto po tom pitanju.

A pogodite gdje smo prvi, na kojem pitanju mi apsolutno pobjeđujemo svih ostalih 27 zemalja Europske unije:

‘Kaj bi mi?’

Naravno, na pitanju političkih veza. Čak 38 posto Hrvata misli da su političke veze presudne za uspjeh u životu, još 50 posto ih misli da su važne za uspjeh, a samo 11 posto Hrvaćana misli da političke veze nisu važne za uspjeh u životu. Iza nas su braća Bugari i Mađari, a da su političke veze uopće bitne najmanje ljudi misli u Švedskoj, pa potom u Danskoj i Nizozemskoj.

Eto, i kad se drugi put budete pitali kako to da razni Tušeki s takvom lakoćom Viktoru Šimuniću i ostalima nude da biraju radno mjesto s pitanjem “Kaj bi ti?”, eto zašto: Zato što se većina nada da će jednog dana i nas neki Tušek pitati “Kaj bi mi”? .

 

Exit mobile version