SJEVERNI JADRAN

Gdje je nestala Ivana D? Sutra kreće potraga za Ininom platformom: ‘Nadamo se da ćemo je naći’

Idi na originalni članak
Screenshot

Inina platforma Ivana D je nenastanjena i nalazi se oko 50 kilometara sjeverozapadno od Pule

Oglas

Gdje je nestala Ivana D? Nestanak Inine plinske platforme teške 500 tona i dalje je velika nepoznanica. Odgovor na to pitanje pokušat će otkriti Potraga koja, ako vremenske prilike to dopuste, treba krenuti sutra.

S nenastanjenom platformom koja je bila oko 50 kilometara sjeverozapadno od Pule, komunikacija i vizualni kontakt s tom platformom izgubljeni su u subotu poslijepode kada je to područje sjevernog Jadrana zahvatilo nevrijeme s orkanskim vjetrom i velikim valovima.

Više u VIDEOPRILOGU:

“S robotskom ronilicom planirano je da izađe sutra ako budu dobri vremenski uvjeti. Postoji mogućnost da se to neće ni sutra dogoditi nego preksutra. Sam pregled traje nekoliko sati i zapravo to je jedini pregled koji nam može dati prve informacije što se uistinu dogodilo i u kojem stanju je sada objekt”, rekao je Tvrtko Perković, operativni direktor Istraživanja i proizvodnje nafte i plina.

“Danas se vrijeme smirilo, nadamo se da će tako ostati i do sutra i da ćemo je mi naći. Nakon što se to bude obavilo onda kreću istražne radnje”, kazala je pulska lučka kapetanica, Dolores Brenko Škerjanc.

“Nije došlo ni do kakve ekološke ugroze. Ta platformna postrojenja funkcioniraju po principu sigurnosnih ventila odnosno zatvarača. U ovom konkretnom slučaju taj sigurnosni zatvarač se zatvorio”, kazao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

RTL Danas

Exit mobile version