ŠTO SA SEZONOM

VIDEO Hoće li nam Nijemci spasiti sezonu? ‘Samo ih 19 posto planira na odmor u neku drugu zemlju EU-a’

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Pitanje je hoće li se Nijemci početi koristiti slobodom kretanja koju uskoro dobivaju

Oglas

U Dubrovnik bi uskoro mogli stići i Nijemci, turisti koji čine temelj našeg turizma. Od svih noćenja prošle godine čak 24 posto su ostvarili njemački turisti, nakon njih su Slovenci s devet posto.

Pogledajte više u Videoprilogu:

Upravo je zato posebno važan odgovor na pitanje smiju li Nijemci doći u Hrvatsku i potom se bezbrižno vratiti kući. Prošli tjedan nam je šef Turističke zajednice Kristjan Staničić u Direktu rekao da još uvijek ne očekuju dolazak njemačkih turista jer bi nakon  povratka u Njemačku morali proći samoizolaciju. Ipak, čini se da to baš i nije tako.

Prije deset dana u Njemačkoj su ukinute te mjere, ali uvedene su nove preporuke. Za Direkt je sve pojasnio novinar Deutsche Wellea Srećko Matić.

“U Njemačkoj se na Hrvatsku gleda kao sigurnu zemlju i njemački turisti je mogu posjetiti bez straha da će morati u kućnu izolaciju nakon povratka. Prije nekoliko dana savezna vlada je ukinula kućnu izolaciju za povratnike iz drugih zemalja EU, zemalja šengenske zone i Velike Britanije. Sredinom lipnja njemačko Ministarstvo vanjskih poslova ukinut će i upozorenje o turističkim putovanjima u inozemstvo, čime praktički otvaraju mogućnost početka turističke sezone. No pitanje je hoće li se Nijemci početi koristiti tom slobodom kretanja. U anketi ARD-a objavljenoj prije nekoliko dana velik broj građana rekao da ne planira putovati u inozemstvo na godišnji odmor, 50 posto ih uopće neće na ljetovanje, 31 posto kaže da će ljetovati u Njemačkoj, a samo 19 posto kaže da će na ljetovanje u neku drugu zemlju EU”, rekao je Matić.

Vijesti.hr

Exit mobile version