TURIZAM

VIDEO Istra bilježi svoje prvo milijunto noćenje: Inzistiranje na kvalitetnoj ponudi najbolji recept za uspjeh!

Idi na originalni članak
Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Rovinj je ostvario svoje milijunto noćenje

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU:

A Istra danas bilježi svoje prvo milijunto noćenje u ovogodišnjoj sezoni. I dok u Rovinju zbog toga slave, u Puli brinu.  Zračna luka bilježi nezapamćeni pad koji donosi neizvjesnu budućnost.

Lijepe plaže i dobre mjere

Umjesto očekivanih prizora polupraznih plaža – zadovoljavajući rezultati i 50% lanjskog prometa. Aduti hrvatskog turizma su lijepe plaže i dobre epidemiološke mjere.

”Po prvi sam put u Hrvatsko, vrijeme je izvrsno i nemate problema s koronom kao primjerice Njemačka, Italija ili Španjolska”, komentirao je Maximilian iz Njemačke.

Rovinj je ostvario svoje milijunto noćenje. Iako je lani na isti dan brojao preko dva i pol milijuna noćenja rezultat je iznenađujuće dobar.

”Prvo milijunto noćenje znači da je ova sezona u pravom ritmu i da uz dobre epidemiološke mjere ćemo tako nastaviti u kolovozu i u rujnu”, rekao je Denis Ivošević, direktor Ureda TZ-a Istre.

Susjedni Poreč u ovom je trenu na treći lanjskog prometa.

”Ako ovakvim intenzitetom bude nastavilo punjenje očekujemo rezultate između 45 i 50%”, kazao je , direktor Ureda TZ-a Grada Poreča Nenad Velenik.

Prevelika opuštenost

Pojedini se gosti žale na pretjeranu opuštenost kada je riječ o prevenciji od korone ali brojke Stožera civilne zaštite Istarske županije govore suprotno.

”I jučer i danas imamo nula zaraženih s time da jučer je uzeto manje briseva, ali prekjučer ih je uzeto puno više”, kazao je Dino Kozlevac, načelnik Stožera CZ istarske županije.

Najbolje rade oni koji ustraju na kvalitetnoj ponudi. Takvi danas bilježe rezultate do 90% u odnosu na lanjsku godinu.

”Vrlo dobro rade mali obiteljski hoteli u unutrašnjosti Istre, zatim dobri restorani, ponajbolje konobe i agroturizmi”, kazao je direktor Ureda TZ-a Istre Denis Ivošević.

A najgore pak prolazi Zračna luka Pula koja na današnji dan bilježi tek tri i pol posto u odnosu na lani.

”777.000 putnika ostvareno u 2019. i s 2.8. imamo 27.000 putnika tako da teško da ćemo doći ni do 10% od prošlogodišnje realizacije do kraja sezone.”, rekla je direktorica Zračne luke Pula Nina Vojnić Žagar.

Za sad troše rezerve od prošlih godina, a da spase radna mjesta uskoro bi mogli biti prisiljeni na dizanje kredita.

Ivan Dobran

Exit mobile version