POGLEDAJTE REAKCIJE

JEZIVO! Usred razgovora s ministrom obrane ponovno se počelo tresti tlo u Petrinji!

Idi na originalni članak
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

‘Vojske će biti ovdje koliko god bude potrebno’, kazao je ministar za RTL

Oglas

Petrinja se urušila u 20 sekundi u 12 sati i 19 minuta. Taj trenutak cijela Hrvatska je osjetila. Jačine 6,2 prema Rihteru po oslobođenoj energiji današnji potres bio je tridesetak puta jači od onoga zagrebačkog u ožujku.

Prema dosadašnjim podacima – 7 je osoba izgubilo život od Petrinje do Gline. Nema dijela Hrvatske iz koje nije stigla pomoć – mobilizirani su svi timovi koji rade bez prestanka.

Gost RTL-a Danas bio je ministar obrane Mario Banožić. S njim je razgovarao reporter RTL-a Ilija Radić.

U jednom trenutku razgovora, osjetili su i novi potres u Petrinji.

Ministar je rekao da je angažirano više od 240 ljudi, te da isto toliko imaju ljudi u pričuvi.

“Kroz ratno zrakoplovstvo osigurali smo prijevoz HGSS-a iz drugih dijelova Hrvatske. Sudjelovali smo u prijevozu pacijenata i osoblja… U ovom trenutku imamo 190 civila ovdje… Tijekom dana smo kroz Stoćžer i Crveni križ nastojali doći do svih onih koji su se našli na ulici. Postoje lokalne samouprave i lokalni stožeri. Smještaja u vojarni ima, osigurano je sve…”, kazao je Banožić i dodao:

“Vojske će biti ovdje koliko god bude potrebno. Napravit ćemo plan, sad kreće potez inžinjerije… Onda iza toga treba priorinuti obnovi”, poručio je.

“Ovo nas je sve iznenadilo, poslije jučerašnjeg potresa smo očekivali s nastavkom dinamike… Vidjet ćemo koji će biti prvi koraci, kako da pomognemo ovim ljudima… Zahvaljujem se ministrima obrane susjednih zemalja koji su ponudili pomoć i šalju je ovdje. Mi kao zemlja članica Europe, pomogli su nam nakon potresa u Zagrebu, siguran sam da će nam pomoći ovdje…”, kazao je na kraju razgovora Banožić.

Vijesti.hr

Exit mobile version