TEŠKA NESREĆA

KAKO JE DOŠLO DO NESREĆE? ‘Djeca lakša od 20 kg ne bi smjela sama u takvo dizalo’

Idi na originalni članak
Screenshot RTL

Gradsko stambeno gospodarstvo koje upravlja zgradom odgovorilo je na pitanje je li lift star otprilike 90 godina bio ispravan

Oglas

Mališan star šest godina kojeg je jučer prignječio lift u zgradi u centru Zagreba trenutno je na intenzivnoj i stabilno, a policija i dalje istražuje kako je točno došlo do nesreće zbog koje su mu se liječnici jedva izborili za život. Dječak je pretrpio nagnječenje pluća i jetre, ali i glave.

Prignječio ga je lift u ulici Frane Bulića prije nego li je s ocem krenuo u šetnju.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Ja jesam čula sinoć da netko viče, da se nešto događa. Danas sam tek saznala što je bilo, ma grozno, grozno”, kazala je jedna stanarka za RTL.

Lift je zaustavljen između zadnjeg i predzadnjeg kata, taman ondje gdje stanuje obitelj nesretnog dječaka.

Djeca lakša od 20 kg ne bi trebala sama u takav lift

Serviser dizala Luka Perić kaže kako ovi liftovi, pod uvjetom da su dobro održavani, ne bi trebali predstavljati opasnost.

“Očito je bio prelagan, taj kontakt nije prekinuo i onda ga izvana možete pozvati. Ako je ušao u lift, on je bio prelagan na podu, nisu zatvorili vrata, netko je pozvao lift s otvorenim kabinskim vratima. Znači djeca do dvanaeste godine, znači minimalna kilaža 15-20 kilograma se u principu ne smiju sami voziti u takvim liftovima”,objasnio je Perić.

Očevid je trajao dobar dio dana, a naručeni su i dodatni izvidi. Od susjeda nitko nije htio pred kameru.

Lift je star 90 godina

Gradsko stambeno gospodarstvo koje upravlja zgradom odgovorilo je na pitanje je li lift star otprilike 90 godina bio ispravan.

“Zadnji redoviti mjesečni servis je bio u 11. mjesecu, a godišnji pregled je obavljen krajem kolovoza. U 2018. godini je, zbog dotrajalosti postojeće opreme dizala, izvršen manji popravak na istom. Suvlasnici su Ugovor o izvođenju radova sklopili s postojećim serviserom dizala”, odgovorili su iz Grada Zagreba.

Iz tvrtke zadužene za servis rekli su kako do daljnjega ne žele ništa komentirati niti potvrditi kad je bilo posljednje održavanje. (Net.hr)

Exit mobile version