ZVUČI SULUDO, ALI JE ISTINITO!

KAKO SAD?! Ova žena živi na granici tri županije; Treba joj propusnica da uđe u vlastito dvorište!

Idi na originalni članak
Foto: Printscreen/RTL

Vodovod i kanalizacija u Varaždinskoj, kuća u Koprivničko-križevačkoj, a u Zagrebačkoj županiji vrt i okućnica.

Oglas

Kuća u jednoj, vrt u drugoj, a kanalizacija u trećoj županiji, 85-godišnja Ana Bingula živi na tromeđi tri županije, a udaljenost od jedne do druge je svega nekoliko koraka.

Više u videoprilogu:

Po novoj odluci, baka Ana ne bi smjela izići iz dvorišta, niti otići do vrta jer je to formalno prekršaj. Jedan je to od primjera apsurdnog ustroja hrvatske lokalne i regionalne samouprave.

Ana ne može ni u dvorište bez propusnice 

Baka Ana iz malenog sela Rovci u Koprivničko-križevačkoj županiji ima puno pitanja. Zna da propusnice još danas nisu potrebne, ali sutra bi joj mogle trebati.  Ako bi se odluka u njezinu slučaju zaista provodila rigorozno, Ana ne bi mogla niti u dvorište jer, situacija je složena.

Naime, vodovod i kanalizacija nalaze se u Varaždinskoj županiji, kuća bake Ane je u Koprivničko-križevačkoj, a u Zagrebačkoj županiji joj je vrt i okućnica. Vjeruje da se nova odluka o propusnicama na nju neće odnositi jer struju ima od Zagrebačke, dio asfalta od Koprivničke i tako redom.

“Niš se ne bojim, ja bum išla. Novca nemam, nek mi uzmu ovaj kaput poderani, a kaj mi bude. Novca nemam, s bankom nemam veze, i kaj… nek delaju kad oćeju” kaže baka Ana

Svi imaju isti problem 

Živi u selu od 10-ak stanovnika, a svi su oni u istim problemima. Zlatko Jelušić kaže kako je sve to zeznuto do kraja: “Stvarno smo na tromeđi, a nikud ne smiješ.”

Zbog uvođenja novih mjera brine i Anina kćer. Kuća joj je udaljena svega nekoliko metara, ali nalazi se jasno  u drugoj županiji.

“Brinemo se za mamu, tu smo blizu, i sve joj donosimo, nedaleko smo. Nadamo se da sad zbog ove situacije nećemo morati tražiti propusnicu da dođemo do nje. Donosimo joj lijekove, hranu , sve što joj treba” Biserka LatinAnina kćer.

Sdruge strane, veselu 85-godišnjakinju nije strah, ni propusnica, a ni zaraze: “Ne bu mene korona, neće, neće! Ne idem preko granice i gotovo. Ja ću tu u svojoj županiji, tu je još nema.” kaže baka kroz smijeh.

Jedino što traži od Stožera da joj ne zabrani odlazak u vrt jer će onda i ona morati tražiti propusnicu.

Vijesti.hr

Exit mobile version