KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA ‘Statistički, ako vam usfali novaca, samo trebate pogledati pod jastuk svoje bebe ili bake i pare su tu’

Idi na originalni članak

Naravno da nisu, ali pod nečijim tuđim jastukom je zato 5 ili 50 milijuna eura, a to se onda ne zove štednja nego – miran san

Oglas

Mnoge zaposlenike Konzuma, Tiska, Interspara i ostalih trgovačkih lanaca ogorčila je naša jučerašnja tablica prosječnih plaća u tim lancima.

Naime, prema službenim odacima Fine, te se plaće kreću od 4 tisuće u Tisku do 7.400 kuna u Lidlu.

Na to smo dobili mnoštvo mailova ogorčenih radnika da te brojke ni približno ne odgovaraju plaćama prodavačice u Tisku ili blagajnice u Konzumu i Šparu.

Tako, primjerice, tvrde da se neto plaća prodavača u Tisku kreće od 2600 do najviše 3000 kuna a u Sparu oko 3000 kuna.

Nemamo razloga sumnjati u te brojke, one odgovaraju i onome što je ovdje rekla predsjednica sindikata trgovine Zlatica Štulić, ali još jednom ističemo da smo objavili jedine dostupne službene podatke Financijske agencije koji barataju s prosjekom, a statistički prosjek je naravno sarma, premda u stvarnom životu netko uglavnom samo jede jede kupus.

Sličnu sarmu, na primjer, daje i statistički podatak o ukupnom iznosu štednje hrvatskih građana s kojom ponekad vole manipulirati ekonomisti, financijaši i političari.

Naime, štednja građana u Hrvatskoj je jedna od većih u Europskoj uniji mjereno po glavi stanovnika, jer iznosi oko 165 milijardi kuna što je fantastičnih 22 milijarde eura tj. 5240 eura po glavi svakog živog stanovnika Hrvatske, od tek rođene bebe do njezine bake. Dakle, statistički, ako vam usfali novaca samo trebate pogledati pod jastuk svoje bebe ili bake i pare su tu.

Naravno da nisu, ali pod nečijim tuđim jastukom je zato 5 ili 50 milijuna eura, a to se onda ne zove štednja nego – miran san.
RTL Direkt

Exit mobile version