POLITIKANSTVO ILI ZDRAV RAZUM?

KOZLEVAC UPORAN Želi otvoriti terase kafića u Istri: ‘Politika me ne zanima’

Idi na originalni članak
Foto: Pixsell

Ove najave kojima Istra prkosi odlukama Nacionalnog Stožera premijer je nazvao politikanstvom

Oglas

Istarski stožer unatoč nacionalnoj taktici popuštanja preduhitrio je istarski lokalni, te najavio da od 1. ožujka planiraju otvoriti terase kafića, odnosno ugostiteljskih objekata. kako tvrde ova odluka donesena je na tragu povoljne epidemiološke situacije u Istri, prenose Vijesti.hr.

Inače,  u Istri je tek jučer počela nastava u višim razredima osnovnih škola, a u ponedjeljak u škole kreću i učenici srednjih škola, a nakon toga na redu su terase, kako su potvrdili, a onda i dvorane za sport!

Više u VIDEOPRILOGU:

Ove najave kojima Istra prkosi odlukama Nacionalnog Stožera premijer je nazvao politikanstvom. Još oštriji bio je ministar Davor Božinović.

Kako u Istri pravdaju svoje odluke reći će nam Boris MIšević s gostom Dinom Kozlevcem, načelnikom Stožera civilne zaštite Istarske županije.

“Situacija je takva da su 403 osobe testirane , a samo 4 pozitivne osobe. Nikog nema na respiratoru, a glavni argument je taj što će u ožujku biti toplije vrijeme. Na jednoj od terasa je sa mnom Dino Kozlevac”:

“Istarski stožer svih 12 mjeseci, po svim odlukama posluje, stručno su bile utemeljne, jasne mjere i tako je i danas. Danas smo razgovarali s obrtničkom komorom, dogovorili smo se da ćemo sljedeći tjedan ovisno o epidemiološkoj promjeni zatražiti odobrenje – da se omogući rad terasa i to ćemo uputiti Nacionalnom stožeru. Komuniciramo sa Stožerom”, rekao je Kozlevac, pa dodao:

“Ja mogu razumijeti njih, ali na način da smo mi na istoj valnoj duljini i ništa se nije promijenilo u Istarskom stožeru. Mogu izraziti zadovoljstvo, ulazimo u zeleno područje. I dozvolite da možemo predložiti mjeru za građane Istre- oni su to zaslužili. Mi smo sa zadrškom otpuštali mjere – kao što znate škole, od sljedećeg tjedna i srednje škole, pa nam je to omogućilo da smo u povoljnoj situaciji. Planiramo narednje mjere u ožujku”

Kaže ministar Božinović da je to “bildanje mišića?

“Mi bildamo mišiće svaki dan jer smo u dnevnoj komunikaciji”.

Kakvu odluku očekujete 1.3.?“Očekujem da je obećano biti ispunjeno. Hrvatska ulazi u povoljno području, nema nikakvgor azloga da se terase ne otvore”, rekao je Kozlevac za RTL a prenose Vijesti.hr.

Exit mobile version