OLIMPIJSKI CENTAR: U Gorskom kotaru gradit će se centar za pripreme sportaša!

Idi na originalni članak
Foto: http://artur.d-a-z.hr/

Nakon propasti Bjelolasice, sportski projekt Olimpijski centar kod Delnica smatra se velikom šansom za Gorski kotar

Oglas

Gorski kotar uglavnom se spominje kada ga zatrpa snijeg ili kada se Goranima ukinu neka prava. Ipak, na pomolu su dobre vijesti. Plan je da do kraja 2019. godine baš taj dio Hrvatske postane baza za pripreme hrvatskih sportaša koji sada taj novac troše u susjednim zemljama. Olimpijski centar za bazične pripreme sportaša tako bi mogao postati zamašnjak ne samo Delnica, nego cijelog Gorskog kotara

“Od 5. do 9. mjeseca bili bi najkonkurentnija lokacija daleko izvan Hrvatske jer nema takvih točaka na toj nadmorskoj visini sa povoljnim noćnim I dnevnim temperaturama ljeti”, istaknuo je županijski pročelnik za sport Valerij Jurešić.

Projekt se procjenjuje na 35 milijuna kuna.

“S obzirom da jesmo u izbornoj godini i da se daju mnoga obećanja, ipak neću reći da sam naivan. Vjerujem da je to moguće”, rekao je gradonačelnik Delnica Ivica Knežević.

Trenutačno je na području Delnica samo 450 kreveta.

“Što bi jedna takva stvar potakla upravo otvaranje novih hotela, novih apartmana, nadamo se i drugih oblika smještajnih jedinica tako da to je priča koja sa sobom nosi samo pozitivne promjene”, rekao je direktor Turističke zajednice Delnica Petar Hrg.

Nakon propasti Bjelolasice, ovaj sportski projekt smatra se velikom šansom za Gorski kotar.

“Želim vas podsjetiti da je samo Slovenija preko 100 milijuna eura za slične projekte povukla iz EU fondova, nema razloga da mi to ne napravimo”, istaknuo je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

“Gorski kotar zahtjeva zapravo zakon o Gorskom kotaru ne samo zbog brdsko planinske priče, nego upravo zbog sporta, kao što su Slovenci napravili Zakon o planici”, dodao je Mateša.

Sudionici ovog projekta vjeruju da će država prepoznati važnost projekta.

Exit mobile version