VEŽE IH JEDNA STVAR

VIDEO Pjevač, komičar, liječnik, vjeroučitelj: Svi oni žele u Sabor!

Idi na originalni članak

Sportaši na ovim izborima nisu popularni, ali na listama ima puno zanimljivih novih lica

Oglas

Liječnici, aktivisti, novinari, voditelji i zabavljači – uskoro možda i u Saboru.

Pogledajte više u Videoprilogu:

Televizijska pozornica mu je dosadila pa Davor Dretar Drele želi na političku.

”Bit će mi izuzetna čast da dokažem da kao i ljudi koji su već u politici, da jednog dana kažu: ‘Vidiš, malo smo se se prevarili. Nije to zagorski bedaček kako smo mi to mislili'”, kaže Drele (Domovinski pokret).

Da u Saboru bude još više komedije mogao bi se pobrinuti čovjek kojem je to u opisu posla – komičar Željko Pervan.

Uz Domovinski pokret je i dugogodišnja novinarka javne televizije Karolina Vidović Krišto koja je došla u fokus javnosti kad je ugostila autora knjige “Jasenovac – radni logor”.

”U politiku ulazim na poziv i uz veliku podršku moje braće, velikog broja dobrovoljaca Domovinskog rata. Istaknula bih prvoga zapovjednika obrane Vukovara, pukovnika Ivicu Arbanasa Lipog i pukovnika Ivana Anđelića. Oni su ti koji su stali iza mene i rekli da žele da njihova sestra uđe u Sabor”, kaže Vidović Krišto (Domovinski pokret).

Prošli tjedan izjavila je da će se boriti protiv ”institucionaliziranja pedofilije”.

“U hrvatski obrazovni sustav ušao je spolni odgoj koji je temeljen na univerzalnom kaznenom djelu pedofilije, na seksualnom zlostavljanju dojenčadi i djece”.

Liječnici u politici nisu novost, ali novost je da se za to odlučio i ugledni pedijatar i bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dr. Boro Nogalo. S te funkcije naprasno je smijenjen prošle godine.

”Kad uđete u politiku sa 60 godina i to kao doktor, onda si ili lud ili očajan ili razočaran. Kada se radi o meni,  to je sve zajedno”, kaže Nogalo iz Stranke s imenom i prezimenom.

Još jedan liječnik. Lice koje smo gledali svaki dan – ali u kampanji i Saboru još nismo – jest lice Vilija Beroša.

”Tijekom izbornog procesa ja ću vrlo jasno artikulirati svoj izborni program i vjerujem da će me birači gledati kroz njega”, kazao je Beroš (HDZ).

Iz sjene Andreja Plenkovića i uloge glasnogovornika Vlade mogao bi izaći i u saborske fotelje uskočiti mladi Marko Milić.

U Sabor želi i bračni par filozofa Selak – Raspudić. Nino je do jučer kritizirao i komentirao političare, a sada u Sabor želi i on.

Na upit zašto su se odlučili u ovom trenutku baviti politikom, Marija Selak (Most) je odgovorila: ”To na svi pitaju, hodam ulicom i opravdavam se svojim poznanicima kao da sam se odlučila baviti prostitucijom.”

Birače mostovci žele privući i najpoznatijim vjeroučiteljem u Hrvatskoj Marinom Miletićem. Javnost ga je upoznala jesenas na velikom prosvjedu učitelja na Trgu. Od njegova govora ogradila se i Riječka biskupija, a on je dobio otkaz.

Vjeroučitelj je postao političar.

”Da mi je netko u prosincu rekao da ću ući u politiku, rekao bih, nema šanse, nije moguće”, kaže Miletić (Most).

Svoj aktivizam iz udruge Lipa i borbu protiv visokih poreza odlučio je prenijeti u politički ring Davor Huić.

”To vam je kao u bosanskom vicu kad se Mujo baci s 10. kata pa prolazi pored četvrtog i kaže: zasad je sve dobro. Malo je vremena prošlo, zasad je sve zabavno i puno dinamičnije”, kazao je Huić (Pametno i Fokus).

Zabava je tek počela, a u jubilarnoj desetoj komediji hrvatskog Sabora glavne uloge mogli bi igrati dojučerašnji politički amateri.

Vijesti.hr

Exit mobile version