Saznajte dosad nepoznate detalje o životu prvog psa Hrvatske

Idi na originalni članak
Foto: RTL

Kolinda Grabar-Kitarović više neće biti predsjednica, a kakva sudbina čeka Kiku?

Oglas

Jedni su sretni, drugi razočarani. Čini se da nikome nije svejedno je li Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila na izborima ili nije. Osim Kiki. Kika je gleda jednako i s titulom i bez nje, a od te bi kujice mogli učiti svi predsjednici svijeta.

Više pogledajte u videoprilogu:

Šestomjesečna mješanka Kika pronađena u jednom selu nedaleko od Virovitice.

”Zaprimili smo poziv o napuštenom psu u Budrovcu Lukačkom. Otišli smo na mjesto gdje je ona prijavljena i pronađena. Ona je bila u dobrom stanju, vesela, razigrana”, prisjetio se Zvonimir Zečević iz Skloništa za životinje u Virovitici.

”U jednom je trenutku pitala može li se vratiti do tog boksa u kojem je bila Kika i kada je pitala kako se pas zove, kolega i ja smo se pogledali i bilo nam je jasno da je to to”, prisjetio se veterinar Dražen Majetić.

U samo nekoliko mjeseci Kika je od napuštenog psa postala “prvi pas Hrvatske”. Boks u skloništu zamijenila je livadama Pantovčaka.

Otkako je Kika došla tu, osjećam se opuštenije, zadovoljnije tako da bih preporučila to svakome u životu”, kazala je tada predsjednica i odmah jasno istaknula: ”Ona će ići sa mnom, svakako. To je moj pas”.

Od ove kujice mogli bi učiti svi predsjednici svijeta. Ona je odavno shvatila najvažnije lekcije diplomacije: važno je nanjušiti vreba li neka opasnost. Zna da se umiljatošću mogu riješiti mnogi problemi i da treba veselo trčati svima ususret, a da je paune koji se samo šepure – najbolje ignorirati.

Exit mobile version