DINO KOZLEVAC

VIDEO U Istri nisu zabrinuti: ‘Sve je živnulo, a turisti nas ne ugrožavaju’

Idi na originalni članak
Pixsell

U Istri trenutno boravi više od 150 tisuća turista

Oglas

Istra se uspješno nosi s epidemijom koronavirusa, a danas su zabilježili samo devet novooboljelih.

Pogledajte više u Videoprilogu:

“Mi smo se svi zajedno opredijelili da ćemo otvoriti drušo, gospodarstvo i paralleno s time se boriti s pojavom virusa i za sada to uspješno odrađujemo. Mjere smo donijeli, izazivale su i prijepore, još uvijek ih izazivaju kdo određenih struktura ljudi, ali ova situacija sada nam daje za pravo. Sve je živnulo, sve radi i sve to je u cilju da ovu jesen i zimu prebolimo što lakše. Za sada uspijevamo ‘poklapati’ virus, uloviti sve kontakte i točno znamo izvore virusa. Situacija nije van kantrloe. Nadam se da ćemo što duže uspijeti to raditi. Otvorenost, mobilnost je velika preko 150.000 turista je danas u Istri. Turisti nas ne ugrožavaju, svi zaraženi su domaći ljudi”, rekao je u razgovoru za RTL Danas načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.

Prijepori se uglavnom odnose na manifestacije.

“Epidemiolozi su odredili mjere koje se moraju poštivati i s organizatoriam se procijeni što se može, a što ne može. Dobar dio njih se u formatu u kojem je bio dosad ne može održati. Negdje su organizatori zaključili da im se ne isplati. Sve su to u pravilu manifestacije visokog rizika i mislim da s obzirom na stanje ne bi trebalo opterećivati situaciju”, rekao je Kozlevac.

Da bismo uspješno odradili sezonu najbitnija je, ističe Kozlevac, samodisciplina.

“Samodisciplina građana kao u trećem, četvrtom i petom mjesecu. Pozivam sve da se pridržavamo tri osnovne mjere: fizička distanca, higijena i nošenje maski kada smo u zatvorenom prostoru. Ako se toga pridržavamo zaustavit ćemo širenje virusa i situacija će biti prihvatljiva. Ako se nećemo pridržavati ugrožavamo i turističku sezonu i gospdoarstva i bit će nam puno gore. Daljnjih zatvaranja ne bi trebalo biti, a neke mjere treba korigirati”, rekao je Kozlevac.

Vijesti.hr

Exit mobile version