Velik uspjeh humanitarne akcije za Evu i Gabrijela: Skupljeno za prsluke! Donnin reket ide u Đakovo

Idi na originalni članak

Humanitarna akcija pomoći Evi i Gabrijelu Slijepčević postigla je uspjeh! Mogu se kupiti dva spasonosna prsluka

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU:

Divno je sjetiti se koliko divnih ljudi ima oko nas, a humanitarna akcija ”Pomozimo im da dišu” koju smo objavili u ponedeljak postigla je fenomenalne rezultate!! Skupljene su čak 322.000 kuna.

Skupljeno dovoljno za dva aparata

Podsjetimo, riječ je o akciji za trogodišnju Evu i osmogodišnjeg Gabrijela Slijepčevića, sestru i brata koji boluju od jako teške, rijetke i neizlječive bolesti – cistične fibroze. I eto uplaćeno je dovoljno novca da se mogu kupiti dva aparata koji će im makar olakšati disanje.

No bez obzira na to, troškovi njihova liječenja i medicinske skrbi daleko nadmašuju primanja njihovih roditelja koji zapravo žive od naknade za njegovatelje jer ne mogu nigdje raditi s obzirom na to da skrb za bolesnu djecu traži doslovce 24-satnu predanost.

Veselje u obitelji Slijepčević je neizmjerno jer će Eva i Gabrijel zahvaljujući vama – lakše disati.

”Neopisivo smo sretni, doslovno ne možemo objasniti na koji način jer to još nismo doživjeli, uspjeli smo skupiti za ta dva prsluka”, rekao je Evin i Gabrijelov otac Srebren Slijepčević.

Eva i Gabrijel trebaju pomoć! Boluju od neizlječive bolesti i djetinjstvo bi im olakšao poseban prsluk

Višak novca ići će drugoj djeci

Trogodišnja Eva i osmogodišnji Gabrijel imaju cističnu fibrozu. Rijetku bolest zbog koje ne mogu disati, trčati, skakati ni normalno se igrati. Njihova borba po bolnicama se nastavlja jer bolest je neizlječiva, ali s aparatom VEST, odnosno prslukom sve će im biti jednostavnije.

”Prsluk će nam uvelike pomoći da napokon prekinemo sa svakodnevnim lupanjem po tri-četiri puta da izbacimo sluz iz njih tako da će im neopisivo biti lakše u životu”, objasnio je Srebren.

Uplate stizale iz cijelog svijeta

U samo dva dana skupljeno je više od 320.000 kuna. Uplate su stizale iz cijelog svijeta, 240.000 ide za prsluke, a ostatak za lijekove i inhalatore.

”Zatim će kupiti sve potrebne minerale i vitamine, jer njima trebaju, a ne dobivaju ih na recept”, izjavila je Vlatka Burić Dujmović, organizatorica humanitarne akcije.

Stoga akcija ne završava. Službeno smije trajati 90 dana.

“Kad podvučemo crtu i kad oni kupe sve što je njima potrebno, mi ćemo višak novca donirati u udrugu za koju se obitelji Slijepčević odluči. Mi smo apsolutno da pomognemo djeci koja su teško bolesna”, dodaje organizatorica humanitarne akcije.

Iznimno rijetka bolest

U Hrvatskoj još devedesetero djece ima cističnu fibrozu, rijetku i nasljednu tešku bolest. Evi i Gabrijelu ukrala je normalno djetinjstvo, ali prsluci će u njega unijeti barem malo više igre.

“Šaljem vam jedno veliko srce i puno vam zahvaljujem što nam pomažete”, rekao je Gabrijel Slijepčević.

Reket osvojio Alen Perči

U obitelji Slijepčević lakše se diše već sada. A nešto je ovom sjajnom rezultatu od 322.000 prikupljenih kuna u samo dva dana pridonijela i naša mala dražba reketa Donne Vekić, koja je ušla u top 20 najboljih tenisačica na svijetu.

Reket s njezinim potpisom otišao je osobi koja je poslala uplatnicu s najvećim iznosom.

Čak 5101 kunu izravno na žiro-račun akcije “Pomozimo im da dišu” uplatio je Alen Perči iz Đakova. Upravo je on osvojio reket Donne Vekić.
Kristina Čirjak

Exit mobile version