NEMA GUŽVE, NEMA TURISTA...

Video |Vlasnica apartmana u Opatiji: ‘Situacija za Uskrs dosta je loša’

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatska godinama živi od turizma, ali…

Oglas

I ovu predsezonu mogla bi ostati bez gostiju zbog epidemije koronavirusa!

Više u VIDEOPRILOGU:

Manje je od mjesec dana do Uskrsa, vrijeme u kojem bismo inače radili velike planove za predsezonu, očekujući punjenje državnog i kućnog budžeta od turista. Hrvatska koja doslovno godinama živi od turizma – mogla bi ostati bez gostiju. Dok ostale turističke destinacije nižu planove i nude rješenja – Hrvatska tek lijepi naljepnice.

Nema kruzera, nema gužve i nema turista! Tako Dubrovnik živi već godinu dana. Danas je u gradu oko 300 turista, gospođa Jelica Čučević zadnji je put turiste provela kroz grad prije šest mjeseci.

“Govorimo o grupnim dolascima, o dolascima s brodovima na kružnim putovanjima sve to je stornirano do početka lipnja. Što se tiče individualaca njih će zasigurno biti, ne u velikom broju”, kaže Čučević.

Prva najava kruzera

Uskrs je, kažu u turističkoj zajednici, za Dubrovnik označavao početak turističke sezone. Ove godine nadaju se domaćim turistima, ali rezervira se u zadnji čas! Nakon duge suše, u grad je stigla najava i prvog kruzera.

“Generalno, najava letova i kruzera je dobra. Ono što je ključno za istaknuti da se sve to može otkazati prije dolaska samog kruzera. Za sada je najava za svibanj”, kaže Aida Hadžić iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

“Situacija za Uskrs dosta je ozbiljna”

U opatijskom apartmanu, kreveti su namješteni i prošlih bi godina čekali goste, a danas se tek čekaju se prve rezervacije. “Situacija za Uskrs je dosta ozbiljna. Momentalno, s ovog stajališta gledajući dosta je loše. Nadamo se, ono u zadnji minut, last minute da bi moglo biti nešto. Za sada jako loše. Svi ćemo nastradati s obzirom na povećanje zaraze”, kaže vlasnica apartmana u Opatiji Desanka Juraga.

Iako plesa na terasama opatijskih hotela neće biti još neko vrijeme, gosti su im se najavili za Uskrs. Pa tako za razliku od privatnih iznajmljivača, u opatijskim hotelima ima optimizma.

“Imamo neke rezervacije, to su većinom gosti koji dolaze kod nas svaki Uskrs tako da većinom jesmo popunjeni. Očekujemo da bi se to moglo promijeniti s obzirom na situaciju u njihovim matičnim zemljama. Pa ćemo još vidjeti kako će to završiti”, kazala je voditeljica hotela Dorotea Kuvačić.

Zagrebački hotel nudi testove na koronu

Jedan luksuzni zagrebački hotel u ponudu je stavio mogućnost brzog, PCR i serološkog testiranja za svoje goste i to sve u samom hotelu. Zagrebačka turistička zajednica idućih mjeseci turistima će ponuditi većinom sadržaj na otvorenom i u kontroliranim uvjetima, donosi RTL a prenose Vijesti.hr

Exit mobile version