Vlasnici na skijanje, psi na cestu: Kućne ljubimce može se zbrinuti na više načina dok vas nema!

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija (Facebook/Šapa u srcu)

Na hladnoći, bez hrane, životinjama su šanse za preživljavanje male

Oglas

Dok se vodi polemika o tome koliko će skijaša moći izići na glasanje, udruge za zaštitu prava životinja upozoravaju na drugi problem. Tijekom zimskih praznika sve je više pasa i mačaka – stavljenih na ulici.

Više u VIDEOPRILOGU:

Na hladnoći, bez hrane, životinjama su šanse za preživljavanje male. Neodgovorni vlasnici nisu na vrijeme shvatili da se o životinji treba neprekidno brinuti. Provjerili smo koliko je životinja ostavljeno, i kako možete zbrinuti svog ljubimca za vrijeme odmora.

Do jučer članovi obitelji, ali zbog odlaska na skijanje, možda psić koji je bio dar ispod bora sad ostaje na ulici. Vlasnici su se predomislili i kućni ljubimac postao im je – teret.

“Situacija je stvarno alarmantna. Imamo ogroman broj dojava i prijava o napuštenim psima. Na dan dobijemo barem 50 prijava o napuštenim životinjama koje lutaju našim gradom”, rekla je Maša Riznić iz udruge Pobjeda.

Ako kućnog ljubimca ne možete povesti na odmor, postoji puno humaniji način zbrinjavanja. Možete ga ostaviti na čuvanje rodbini, prijateljima, susjedu, a tu su i hoteli za pse u kojima će psi biti nahranjeni, zbrinuti, istrčani.

“Držimo visoku sigurnost. Ovdje se brinemo o njima, imamo grijane sobe s glazbom, imamo vanjske boksove, imamo tri pregrađena dvorišta od 6000 m2, aguility teren i u principu s njima dnevno idemo van najmanje od 5 do 7 puta”, kazala nam je Renata Žilić, vlasnica pansiona za ljubimce.

Psi se igraju, ali i dresiraju, socijaliziraju pa se odgovorni vlasnici obraćaju ovakvim pansionima i kada ne odlaze na odmor jer se pas kući vraća bolji, mirniji.

Naravno, nisu problem samo poneki skijaši. U ruralnim sredinama još je više onih koji životinje ostavljaju na ulici. A kazna za napuštanje životinje je od 15 do 30.000 kuna. No još više od te kazne bole pseće suze.
Tin Kovačić

Exit mobile version