Završen je 21. Biograd Boat Show: Najskuplji brod može potegnuti do 36 čvorova i stoji oko 15 milijuna kuna

Idi na originalni članak
Photo: Dino Stanin/PIXSELL

I ove godine održan je Biograd Boat Show i na njemu je bilo 350 plovila koja su razgledavali mnogobrojni posjetitelji

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU:

Na Biograd Boat Showu bilo je 400 izlagača i 350 plovila na jednom mjestu, stoga su se i ove su se godine okretali milijuni. Na najveći sajam nautike u srednjoj i istočnoj Europi dolazi se kupovati i prodavati nove i stare brodove.

Najskuplji brod stoji oko 15 miljuna kuna 

Najskuplji brod na 21. Biograd Boat Showu dug je 21 metar i može ići do 36 čvorova, a stoji oko 15 milijuna kuna.

”Imamo jedan konkretan upit, što je sasvim dovoljno. Specifičan je po nekim stvarima, dizajnu, po balkonima koji se otvaraju sa strane i kompletnim stranicama salona”, rekao je skiper Marko Peričić.

Nešto sasvim drukčije – plutajuća kuća, kombinacija čamca i apartmana duga je 11 metara i za one je koji ne žele isplovljavati, ali žele puni komfor.

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

”Dobivate za 65.000 eura jedan apartman na moru. Na samom moru, ne prvi red do mora već – na moru”, izjavio je Sebasian Selan, direktor slovenske tvrtke za prodaju plovećih kuća.

Hrvatski proizvođač predstavio je 12-metarski brod

 

U Biogradu se dogodila i svjetska premijera 12-metarskog broda hrvatskoga proizvođača koji je odmah prodan. Kupila ga je osoba koja je i prije imala brod istoga proizvođača.

”Imao je naš brod, ali manji. Znači, sad je išao na nešto malo više”, rekao je Stipe Nevistić, direktor tvrtke za proizvodnju brodova iz Križa.

Ove je godine biogradski sajam nautike obišlo rekordnih 20-ak tisuća posjetitelja, 27 posto više lani. Sajam je odavno prerastao regionalne okvire i sada je najveći sajam nautike u srednjoj i istočnoj Europi.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

”Mi smo specifični po tome što pokrivamo područje 100 milijuna ljudi koji mogu doći do Jadrana u jednodnevnoj vožnji”, istaknuo je direktor Biograd Boat Showa Milan Šangulin.

 

Za one štedljivije nude se i polovni brodovi.

”Brod je 26 godina star i u apsolutno je dobrom stanju. Izvrstan je i sjajna je cijena od 120.000 eura”, opisao je Neil iz Njemačke.

A posjetitelji šeću, razgledavaju i biraju.

”Mi imamo drveni i ostajemo pri njemu. Ali volim vidit nove stvari, lipe, i tako. Možda jedan od manjih za na ribe na brzinu”, komentira Rajna iz Biograda.

Traži se ovisno o interesu i dubini džepa, ali za one koji vole more, izbora nema. Ploviti se mora.

Nikolina Radić

Exit mobile version