BAREM JE TOPLO

Video |VRIJEME I danas u nekim krajevima mogući pljuskovi, a za vikend promjena vremena

Idi na originalni članak

Od sredine dana bit će manje oblaka, a više sunčanih razdoblja, ali lokalno još može biti i kraćih pljuskova, osjetno slabijih nego primjerice danas.

Oglas

Uz jaku kišu i danas je bilo problema s poplavama zbog velike količine oborine u kratkom vremenu, a uzrok tome je premještanje nove ciklone kroz Jadran. Danas se fronta pomaknula istočnije, ali ostat će dovoljno blizu da i dalje stvara probleme – odnosno kišu i u našim krajevima.

Ujutro će u unutrašnjosti prevladavati oblačno i dosta svježe. Povremeno će padati i kiša, ali uglavnom slaba. Na Jadranu sunčanije, ali i dalje nestabilno zbog čega će već od jutra biti pljuskova. Puhat će umjerena bura, jedino na krajnjem jugu i dalje jugo.

Od sredine dana bit će manje oblaka, a više sunčanih razdoblja, ali lokalno još može biti i kraćih pljuskova – osjetno slabijih nego primjerice danas.

Na istoku, osobito u Posavini, promjenjivo uz lokalne pljuskove i kišu, ali također uglavnom slabu. Najviša temperatura bit će oko 20.

Na južnom Jadranu dosta promjenjivo vrijeme – uz duža sunčana razdoblja, bit će i grmljavinskih pljuskova, ali slabije izraženih nego što je to bilo jučer.

Slično vrijedi i za sjeverni dio – sredinom dana sunčano, ali prema večeri novi poremećaj i nova kiša zahvatit će većinu ovog područja.

Kiša i svježije vrijeme još danas, a onda od petka sunčanije, toplije i što je najvažnije – stabilnije vrijeme! Takva će biti i većina idućeg tjedna s tim da će tamo negdje oko utorka, srijede početi i prave ljetne vrućine što nam je na današnjih maksimalnih 15 ili 16 stupnjeva možda teško i zamisliti. U nedjelju i ponedjeljak postoji mogućnost za neki kraći pljusak u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj.

Slično vrijedi i za Jadran – danas još pljuskovi, a onda od petka, za vikend i većinu idućeg tjedna bit će sunčano, vrlo toplo, od sredine tjedna i vruće. Tijekom dana uz umjeren maestral, sasvim sigurno moći ćemo reći da se ljeto vratilo, piše Danas.hr.

Exit mobile version