PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Ljeto ide svome kraju, stiže snažna promjena! Već u drugom dijelu dana – nevrijeme

Idi na originalni članak

Temperatura zraka će se sniziti na vrijednosti primjerenije početku rujna.

Oglas

Polje povišenog tlaka zraka slabi kako se sa zapada približava frontalni poremećaj, a u noći na ponedjeljak stvarat će se ciklona nad sjevernom Italijom i potom u ponedjeljak premjestiti u Jadran i donijeti izraženu promjenu, piše Danas.hr.

NEDJELJA

Tlak zraka je u postupnom padu. Veći dio prijepodneva zadržat će se sunčano uz uglavnom slab vjetar, na otvorenom moru će zapuhati umjereno jugo. Po kotlinama i nizinama ujutro može biti magle. Najniža temperatura bit će između 12 i 17 stupnjeva, na Jadranu od 19 do 23 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima uz umjeren jugozapadni vjetar sve više oblaka, a prema večeri već ponegdje može biti i ponekog pljuska, a svakako na njih treba računati u noći na ponedjeljak. Najviša temperatura od 29 do 32 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu i u drugom dijelu dana uglavnom suho, no također uz sve više oblaka. Bit će vruće, nekima i sparno – temperatura zraka bit će od 30 do 33 stupnjeva.

Vruće će biti i u Dalmaciji uz temperaturu između 29 i 32 stupnjeva. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak, a oblaka će prema večeri biti sve više, posebno na sjeveru gdje je krajem dana i u noći na ponedjeljak već moguće i jače grmljavinsko nevrijeme.

Na zapadu poslijepodne već ponegdje pljuskovi, posebno u Istri, a sve češće ih treba očekivati i drugdje prema večeri te osobito kraju dana kada će rasti vjerojatnost i za jače nevrijeme s kojim može pasti obilna kiša, a i vjetar može kratkotrajno biti olujne jakosti. Budite na oprezu i izbjegavajte isplovljavanje. Jugo i južni vjetar će jačati.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu ponedjeljak uz poprilično burne procese, bit će mjestimičnih jakih nevera, s njima i puno kiše u kraće vrijeme, ali i jakog vjetra te uzburkanog mora. Osvježit će, jako i vrlo jako jugo okretat će na sjeverozapadni vjetar, krajem dana uz obalu i buru.

U utorak će se razvedravati, malo kiše past će još uglavnom na jugu. Srijeda će donijeti predah od oborine i puno sunčanih sati, a već od četvrtka ponovno jugo, s njim i oblaci pa i kiša. No, za detalje vezano uz tu promjenu treba još pričekati.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Početak nove školske godine koji i inače mnogima donosi velika uzbuđenja bit će u znaku jake promjene te česte kiše i jakih pljuskova. Temperatura zraka će se sniziti na vrijednosti primjerenije početku rujna. Već s utorkom stiže smirivanje, a čini se da će najstabilniji dan biti srijeda. Potom od četvrtka ponovno raste vjerojatnost za vrlo promjenljivo vrijeme, piše Danas.hr.

Exit mobile version