PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Meteorolog najavio pljuskove s grmljavinom od četvrtka: ‘Lokalno je moguće i jače nevrijeme’

Idi na originalni članak

Mnogima je ugodnije na kopnu nakon što nas je prekjučer okrznula fronta povezana sa sve udaljenijom ciklonom sa sjeveroistoka kontinenta. No, do kraja srpnja smo opet u prostranom polju vedrine, tj. anticiklone

Oglas

Ujutro vedro i sunčano. Tek mjestimice po gorskim kotlinama i uz rijeke središnje Hrvatske može biti kratkotrajne magle. Duž obale opet razmjerno vjetrovito. Puhat će umjerena i jaka bura, lokalno još s olujnim udarima, osobito tijekom noći u velebitskom kanalu. No, bura će tijekom prijepodneva postupno slabjeti. Jutro na kopnu mirno i još malo svježije, bit će oko 14-15 Celzijevih stupnjeva, u gorju 12. Dakle, dobro će se spavati, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.

Malo manje toplo bit će i uz more, ali i dalje od 21 do visokih 25-26 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje sunčano pa čak i potpuno vedro. Izostat će i neki značajniji vjetar, a bit će za nijansu malo toplije, dakle vrlo toplo, ponegdje vruće uz 29, lokalno i 30 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sunčano, bura će oslabjeti i okrenuti prolazno na slab do umjeren jugozapadnjak, zapadnjak, sjeverozapadnjak. Navečer opet bura, ali umjerena. Temperatura uz more od 31 do 34 stupnja, u gorju između 26 i 28 stupnjeva.

I na istoku, u Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano, vedro i mirno. Nešto češće će se bilježiti 30 Celzijevih stupnjeva, dakle vruće i sparno.

U Dalmaciji sunce i vedrina. Bura slabi, ali okreće na umjeren, ponegdje i jak maestral. Iako za nijansu niže, i dalje visoke temperature, između 32 i 35 stupnjeva

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Na Jadranu prevladavajuće sunčano, a vrućina u srijedu samo malo popušta, a i to kratkotrajno. Od četvrtka opet opasnost od toplinskog vala, prije svega u Dalmaciji, dok će sjevernije povremeno biti nešto oblaka, moguće i uz poneki pljusak. Kiše će najizglednije i najviše biti u drugom dijelu petka te u noći na subotu kada su moguće i nevere, a prolazno će nakon njih zapuhati bura i tramontana.

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Idućih dana u unutrašnjosti danju vruće i sparno, osobito sredinom tjedna, a tek će noći u početku ostati razmjerno ugodne. Od četvrtka raste postupno vjerojatnost da uz dnevni razvoj oblaka bude nekog grmljavinskog pljuska, najprije samo uz granicu sa Slovenijom, osobito u Gorskom kotaru, a onda vrlo izgledno na prijelazu s petka na subotu u cijeloj unutrašnjosti. Lokalno je moguće i jače nevrijeme. Za vikend manje vruće, piše Danas.hr.

Exit mobile version