PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Temperature i dalje vrlo visoke za ovo doba godine, meteorologinja otkrila do kada će trajati ova idila

Idi na originalni članak

Ni sljedećih pet dana neće se puno toga mijenjati

Oglas

Stabilno vrijeme nastavlja se i dalje pod utjecajem anticiklone. Zbog toga će i dalje jutra počinjati maglom i niskim oblacima u kopnenom dijelu zemlje i trajati dobar dio prijepodneva, osobito u središnjem dijelu oko Zagreba, Karlovca, u Zagorju, dok će istočnije biti više sunca. Na sjevernom Jadranu ujutro oblačnije, može pasti još malo kiše, ali u Dalmaciji ostaje sunčano, prognozira Ana Bago Tomac za RTL Danas.

Oko sredine dana magla i niski oblaci počet će se razbijati pa će poslijepodne biti sunčanije u odnosu na proteklih nekoliko dana. Bit će i koji stupanj toplije, uglavnom oko 20 stupnjeva. Pretežno sunčan dan i na istoku uz slab vjetar i temperaturu 21 ili 22 stupnja, što znači i ovdje malo toplije od prosjeka za kraj listopada.

Na jugu zemlje nastavlja se bablje ljeto. I sutra toplo – između 22 i 24 Celzijeva stupnja, a toplo je i u moru – 21 ili 22. Počet će puhati jugo, sutra još uglavnom slabo.

Nakon malo oblačnijeg jutra, i na sjevernom dijelu poslijepodne pretežno sunčan dan. Sunčano i toplo bit će i u gorskoj Hrvatskoj, a puhat će slabo jugo.

Ni sljedećih pet dana neće se puno toga mijenjati. Jutra će počinjati maglom i niskim oblacima koji će trajati dobar dio dana koji će od ovog vikenda biti kraći i zbog zimskog računanja vremena, a temperatura ostaje slična, malo niža tamo sredinom idućeg tjedna. Temperatura će najviše ovisiti o duljini trajanja magle, no i dalje je to toplo s obzirom na to da je kraj listopada!

Na Jadranu pravo bablje ljeto, nakon sunčanog vikenda slijedi sunčan i topao tjedan! Još kad se uzme da je i more, osobito u Dalmaciji oko 21, negdje i 22 stupnja, trebalo bi uzeti godišnji i iskoristiti ove sunčane dane!, piše Danas.hr.

Exit mobile version