PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Video |Vrijeme u novom tjednu: Od četvrtka nagla promjena – evo detaljnije prognoze

Idi na originalni članak

Stižu nam hladnija jutra, ali temperature će tijekom dana rasti. Na kopnu drugi dio tjedna bit će nestabilan i oblačniji. Na Jadranu u početku pretežno sunčano i toplo, a od četvrtka izraženiji pljuskovi.

Oglas

Početak tjedna će obilježiti hladnija i maglovita jutra, ali prema srijedi postupni porast dnevne temperature.

Image

Foto: RTL Vremenska prognoza

Prijepodne u unutrašnjosti većinom oblačno, rijetko će u Slavoniji i Baranji pasti malo kiše, a zatim će poslijepodne na zapadu biti sunčanije. Uz obalu od jutra većinom vedro, bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a temperatura barem malo viša – u unutrašnjosti dnevna između 11 i 15, a uz obalu i dalje iznadprosječno toplo uz 20-ak °C.

Foto: RTL Vremenska prognoza

U novom tjednu maglovita jutra, vidljivost će mjestimice biti manja od 200, lokalno i od 100 metara. Tijekom dana do srijede barem djelomice sunčano, zatim u drugom dijelu tjedna nestabilnije, opet i oblačnije, a kiša je najizglednija u četvrtak u zapadnim predjelima. Najtopliji dan će biti srijeda kada će temperatura ponegdje dosegnuti i 20 stupnjeva, ali jutra ostaju prohladna, a tijekom vikenda će i danju biti osjetno svježije.

Foto: RTL Vremenska prognoza

Na Jadranu u početku pretežno sunčano i toplo, ponegdje je moguća sumaglica ili magla. Od srijede na sjevernom dijelu porast naoblake, bit će i povremene kiše, u četvrtak i izraženih pljuskova, a zatim okreče na buru pa će se i tu razvedravati. Tijekom vikenda će i na Jadranu biti svježije, a dojam hladnoće će pojačavati jaka bura, prognozira Damjana Ćurkov Majaroš za RTL Danas.hr.

Exit mobile version