A IMA I FINE KOZMETIKE

Video |Žvake, čips, lizalice, čokolada – sve od kanabisa. I legalno je! Evo kako izgleda sajam konoplje

Idi na originalni članak

Marihuana nije legalna prema hrvatskim zakonima, ali neki proizvodi od kanabisa jesu. Od sladoleda, čipsa, čokolade pa preko krema, seruma i ulja. Sve to može se naći na prvom i najvećem sajmu konoplje na ovim prostorima

Oglas

Od žvakaćih guma, čipsa, lizalica, čokolade pa do ljutih umaka. Izbora je puno, a svi proizvodi sadrže sjemenke kanabisa.

“Bogato je nutritivno omega kiselinama, ali nema CBD-a koji je glavni sastojak naše konoplje. ‘Wheat buddies’ zanimljivi su keksići koji sadrže sjemenke od konoplje, rižu i kokos”, rekla je izlagačica Tea Kračun.

Kad ste se zasitili slatkišima, vrijeme je za kozmetiku. Na bazi konoplje prodaju se organske kreme, serumi i ulja. Jedan od proizvođača pet je godina na hrvatskom tržištu i uglavnom svu kozmetiku izvoze vani.

“Problem je što se premalo zna o konoplji. Ova s kojom mi radimo uopće nije bogata THC-om. Svi proizvodi su bez THC-a, već visoki udio u CBD-u koji ima pozitivan učinak”, pojasnila je izlagačica Ana Zerdum.

Više od 50 izlagača dijelom je prvog i najvećeg sajma konoplje na ovim prostorima, a traje sljedeća tri dana. Nude se razni proizvodi od kanabisa. Ima svega: od hrane, preko kozmetike, gnojiva do uzgoja i prodaje dijelova same biljke.

Suorganizator sajma Tvrtko Kračun kazao je da svi proizvodi koji se na sajmu mogu vidjeti su do zakonski dozvoljene granice od 0.2 posto THC-a.

“Osnovani su na ostalim sastojcima, CBD, CGT. Biljka ih ima preko stotinjak”, dodao je Kračun.

Kako su nam kazali, na sajmu je sve legalno. Posao s industrijskim kanabisom posao je koji cvjeta. Posjetiteljica iz Valpova Elena Klobučar došla je jer će prodavati i neke svoje proizvode.

“Došli smo vidjeti ovu manifestaciju. Prva u Hrvatskoj. Baš smo oduševljeni”, rekla je posjetiteljica.

Thomas iz Francuske misli da se Hrvatska mijenja kada je riječ o ovoj temi.

“Mentalitet se dosta promijenio, pogotovo stajalište društva. Sve se mijenja pa mislim da će se i vlast morati prilagoditi tome”, dodao je.

Na sajmu se može pojesti burger ili probati sladoled od konoplje.

Tu su i brojna predavanja, radionice, edukacije, i slučajno ili ne – cijeli sajam je samo 150 metara od policijske postaje u Heinzlovoj ulici, izvještava Maja Oštro Flis za RTL Danas.hr.

Exit mobile version