U SUBOTU ORIJENT 1919 – H. DRAGOVOLJAC (15): S Krimeje poručuju: “Spremni smo i za Prvu ligu!”

Nogometaši Orijenta 1919 u subotu od 15 sati na Krimeji u utakmici 13. kola Druge HNL dočekuju momčad Hrvatskog dragovoljca u odličnom raspoloženju

Kako i ne, nakon niza pozitivnih rezultata u okviru Druge HNL! Na ljestvici nakon 13 kola drže visoko drugo mjesto, odmah do ove godine premoćnog Šibenika, koje im  donosi mogućnost igranja utakmica dodatnih kvalifikacija za popunu Prve HNL.

Upravo o toj mogućnosti, između ostaloga, govorio je na konferenciji za medije i dopredsjednik kluba Marinko Koljanin.

– Ja mislim da smo već u trećoj ligi bili daleko iznad lige organizacijski, ova uprava na čelu sa Sašom Matijašom učinila je sve da u drugoj ligi igramo jako dobro. Navlačim se na priču o prvoj igi, a mi nismo na silu htjeli ući ni iz treće u drugu ligu. Cilj je bio stabilizacija kluba, a kada smo vidjeli da imamo priliku plasirati se u drugu ligu i izbjeći reorganizaciju treće lige koja bi nas vratila korak nazad, iskoristili smo šansu i ušli u drugu ligu. Nikakav imperativ nismo imali ni u trećoj ligi, pa ga nemamo ni sada. Nećemo prestati pobjeđivati ako igrači budu ovako nastavili igrati, rekao bih da je klub spreman za prvu ligu, stalno smo podizali kriterije, što se vidi. Mislim da smo već sada organizacijski na višoj razini od mnogih klubova u drugoj ligi, naravno da želimo biti još bolji, kazao dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin.

Orijent 1919 do kraja prvoga dijela sezona igra protiv Hrvatskog dragovoljca, Sesveta, Solina i Međimurja.

Budući da trenutačno trećeplasirani Hajduk II ne može igrati prvu ligu, Sesvete su prvi izravni konkurent za plasman na drugo mjesto koje donosi kvalifikacije za prvu ligu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari